Rata de promovabilitate (cel puţin nota 5) la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, din data de 14 iulie, înainte de soluţionarea contestaţiilor, a fost de 75,96%. Au fost evaluate lucrările a 34.840 de candidaţi. Dintre aceştia, 8.375 (24,04%) candidaţi au obţinut note între 1 şi 4,99, iar 13.522 (38,81%) candidaţi au obţinut note între 5 şi 6,99. Note între 7 şi 9,99 au obţinut 12.898 (37,02%) candidaţi. 45 (0,13%) de candidaţi au obţinut nota 10.Data limită de depunere a contestaţiilor este 19.07.2010, până la ora 18.00. Acestea vor fi soluţionate în cursul zilei de 20.07.2010, iar miercuri, 21 iulie, se vor afişa rezultatele finale. Candidaţii care au obţinut cel puţin nota 7 la concursul din 14 iulie vor fi repartizaţi pe cele 5.728 posturi didactice/catedre vacante titularizabile, în perioada 22-23 iulie.Se pot titulariza numai candidaţii care au obţinut cel puţin nota 7 la concurs, procentul acestora fiind de 37,15%. Candidaţii care au obţinut note peste 5 pot ocupa un post netitularizabil.
Statistic acestea sunt datele concursului de titulularizare inainte de rezolvarea contestatiilor.
Cu siguranta ca si dupa contestatii procentele vor fi asemanatoare, in general la contestatii nu se obtin note mai mari.
Ca o parere personala notele de anul acesta au fost relativ mici.Am urmarit rezultatele din mai multe judete si pot sa spun ca notele sunt relativ omogene, in sensul ca nu exista judete cu note foarte mari sau judete cu note foarte mici.In comparatie cu examenul de anul trecut, notele au fost cu mult mai mici...Cum subiectele au fost aceleasi la nivel national se poate face o comparatie intre rezultatele candidatilor din fiecare judet.Eu cred ca departajarea candidatilor s-a facut la subiectul de metodica, ceea ce, din punctul meu de vedere nu este tocmai corect si o sa explic de ce cred acest lucru.La acest examen au fost trei subiecte, doua de specialitate si unul de metodica.Un candidat care a rezolvat perfect cele doua subiecte de specialitate poate sa obtina maxim nota 7 la acest concurs.Celelalte puncte pana la nota 10 se obtin din subiectul de metodica.Parerea mea este ca, pentru metodica se dau prea multe puncte in comparatie cu specialitatea.Eu consider ca doua puncte la metodica sunt suficiente, si in felul acesta, prin cele opt puncte la specialitate s-ar da o sansa mai mare celor care stapanesc perfect materia de specialitate pentru a se titulariza...O sa imi spuneti ca avem nevoie de buni pedagogi si sunt de acord cu lucrul acesta...Dar trebuie sa fiti de acord si cu mine atunci cand afirm ca, in primul rand, avem nevoie de profesori cat mai bine pregatiti la materiile pe care le predau...Trebuie sa recunoastem faptul ca, cu partea teoretica a pedagogiei nu avem de-a face decat atunci cand trebuie sa sustinem un examen, de titularizare sau de grad...In rest aceasta pedagogie "se simte" de fiecare dintre noi.Nu cred ca sunt multi profesori care, in cursul unui an scolar se perfectioneaza de unii singuri citind carti de pedagogie...Cu materia de specialitate lucrurile stau in cu totul alt mod...Aceasta face parte zi de zi, din fiecare dintre noi...
Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4
luni, 19 iulie 2010
Prea multe puncte la metodica la examenul de titularizare...
Etichete:
contestatii,
examen,
metodica,
profesori,
titularizare
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu