miercuri, 30 ianuarie 2013

Un sondaj arată că profesorii, în majoritate, doresc reintroducerea uniformelor şcolare


Un studiu realizat în cadrul proiectului „Formarea şi dezvoltarea aptitudinilor şi interesului pentru cercetarea ştiinţifică teoretică şi aplicată a studenţilor din ciclul de licenţă şi masterat în domeniul ştiinţelor sociale şi politice” derulat de SNSPA şi finanţat de Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 a arătat că peste 70% dintre cadrele didactice din învăţământul preuniversitar consideră că elevii ar trebui să poarte uniformă atât la ciclul primar, cât şi la cel gimnazial şi liceal.
Dintre cadrele didactice intervievate doar 8% s-au declarat împotriva uniformelor, 5% dintre participanţii la sondaj au spus că uniformele ar trebui purtate doar la ciclul primar, iar 13% doar la ciclurile primar şi gimnazial. Restul de 3% dintre cei chestionaţi au afirmat că nu ştiu sau că nu răspund la această întrebare.
Sondajul a fost realizat pe un eşantion naţional alcătuit din 820 cadre didactice din învăţământul preuniversitar de la toate cele trei nivelurile: primar, gimnazial şi liceal. Marja de eroare este de ±3,5%.


Profesor: Roxana CERCEL

Un comentariu: