miercuri, 7 decembrie 2011

Rezultat perfect pentru un elev roman...In Statele Unite insa, acolo unde nu se aplica (inca) Legea Educatiei in forma PDL-ului...

Un elev roman, aflat in ultimul an la un liceu din Statele Unite a reusit sa obtina un scor perfect la examenul de admitere la facultate, iar aceasta performanta ar trebui sa-l ajute sa fie admis la Universitatea Harvard.

Bogdan Bordieanu studiaza la liceulu Wando High School si a obtinut un scor perfect, de 2.400 de puncte la testul SAT.

Tanarul roman a intampinat greutati cand a ajuns in SUA, in primul an de liceu. Bogdan se descurca greu atunci cu limba engleza. Acum, romanul este unul dintre cei doar 384 de elevi care au reusit sa obtina nota maxima, din 1,6 milioane de tineri care au sustinut testul SAT.

In Carolina de Sud, unde studiaza Bogdan, romanul a fost singurul care a reusit performanta unei note maxime.

Trebuie sa recunoastem ca performanta lui Bogdan este uriasa.Prin rezultatul lui a reusit sa faca cunoscut numele Romaniei in Statele Unite. Intrebarea logica care se pune este ce ar fi facut acest elev daca ramanea in Romania? S-ar fi adaptat el reformelor ministrului Funeriu? Ar fi ajuns in top mergand pe firul Legii Educatiei?Chiar daca intrebarea mea este ironica eu cred ca ar fi bine sa meditam serios la ea.Si sa realizam ca de multe ori interesele elevilor sunt puse sub interesele unor persoane care au ajuns in anumite functii.Nu vreau sa va plictisesc din nou cu intrebarea legata de aplicarea sau nu a Legii Educatiei…Am observant ca atunci cand celor de la putere le convin anumite articole din lege le aplica iar cand aceste articole nu sunt pe placul lor trec peste ele.Vreau sa va spun ca in ultimul timp nu s-au mai publicat metodologii de aplicare a legii in Monitorul Oficial…De ce credeti?

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu