luni, 19 decembrie 2011

Imnul national si echipa nationala de hockey...

Potrivit presei, vineri, la partida România – Ungaria din cadrul turneului “Euro Ice-hockey Challenge”, desfăşurată pe patinoarul Vakar Lajos din Miercurea-Ciuc, jucătorii naţionalei României, majoritatea de etnie maghiară, au tăcut la intonarea imnului de stat, dar au cântat imnul Ungariei înainte de începerea meciului.

La finalul partidei, când s-a intonat din nou “Deşteaptă-te Române”, jucătorii au păstrat aceeaşi tăcere ca la început, dar au cântat, public, imnul secuiesc.

Asadar, intr-o tara din Uniunea Europeana, jucatorii echipei reprezentative au intonat imnul echipei adverse.Si acest lucru s-a intamplat dupa ce, pe 1 decembrie, Cosmin Marinescu (15 ani), jucator de hockey la Steaua, a fost agresat şi umilit de colegii săi, de naţionalitate maghiară, din lotul naţional, atunci când toţi românii sărbătoareau Ziua Naţională.

"Unul dintre băieţi, Antal Alfred, m-a înjurat în maghiară, iar eu l-am rugat să spună ce are de spus în română, că tot e ziua României şi că ei sunt tot români. Atunci mai mulţi au început să strige că ei nu sunt români şi au spus cuvinte urâte la adresa României. Mai apoi, la duş, au stins lumina şi m-au lovit din toate părţile cu prosoapele ude", scrie în memoriul trimis de sportiv prin intermediul tatălui său, Petruţ Marinescu.

Nu stiu care era reactia opiniei publice daca aceste lucruri se intamplau in America.La noi, in afara reactiilor din presa nu au mai fost alte reactii.As vrea sa fiu foarte clar…Nu am nimic cu nici una dintre minoritatile care traiesc in Romania, dar pare jenat ce se intampla in lumea hockey-ului romanesc.Este adevarat faptul ca echipa nationala de hockey este formata in majoritate din jucatori care apartin majoritatii maghiare, doar ca, si acestia sunt tot de nationalitate romana.Este trist si pe undeva jenant ce s-a intamplat la meciul de vineri.Si, pe undeva este si vina celor de la putere care le-au dat poate prea multa importanta celor de la UDMR…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu