vineri, 29 martie 2013

A fost aprobată Metodologia de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2013-2014



Prin OMEN nr. 3434 din 25.03.2013 publicat în Monitorul oficial în data de 26.03.2013 a fost aprobat Calendarul şi Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014. 
Conform metodologiei, clasa pregătitoare rămâne în învăţământul primar şi poate fi organizată atât în spațiile școlilor, cât și în incinta grădinițelor, înscrierile pentru anul şcolar 2013-2014 urmând să înceapă la 2 aprilie, după cum s-a precizat în calendarul propus de Ministerul Educaţiei. 
În clasa pregătitoare se vor putea înscrie, pentru anul școlar 2013-2014, copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2013, inclusiv, dar şi, la solicitarea părinților, cei care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2013, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. 
Conform metodologiei, părintele va putea opta pentru înscrierea la școala de circumscripție (în această situație, copilul este automat înscris) sau pentru o unitate de învățământ, alta decât școala de circumscripție (în această situație, copilul este înscris în limita locurilor libere și, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale și specifice de departajare). Totodată, părintele poate solicita ca locul la școala de circumscripție să fie rezervat pentru eventualitatea în care copilul nu este înscris la unitatea de învățământ pentru care a făcut opțiunea. 
Ministerul garantează că fiecare copil are un loc asigurat în clasa pregătitoare, precizând că locurile alocate prin cifra de școlarizare pentru clasa pregătitoare sunt mai mari sau egale cu numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învățământul primar. 

Postat de: Prof. Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu