luni, 18 martie 2013

MEN a lansat în dezbatere publică Metodologia pentru înscrierea copiilor în învăţământul primar în anul şcolar 2013-2014

Ministerul Educației Naționale a lansat sâmbătă, 16 martie 2013, în dezbatere publică proiectul de „Metodologie pentru înscrierea copiilor în învățământul primar în anul școlar 2013 – 2014”. 
Documentul poate fi accesat la adresa www.edu.ro la secțiunea „Înscrierea în învățământul primar 2013”, adică aici
Proiectul conține detaliile referitoare la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare și în clasa I. Documentul propune maximizarea opțiunilor părinților pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, propune proceduri simplificate și subliniază dimensiunea informării publice, astfel încât informațiile să ajungă în timp util la părinți, respectiv la publicul larg interesat. 
Până la aprobarea „Metodologiei” prin Ordin al Ministrului Educației Naționale, documentul poate suferi modificări, ca urmare a procesului de dezbatere publică. Reprezentanții ministerului vor ține cont de opiniile primite la adresa www.edu.ro, la secțiunea „Înscrierea în învățământul primar 2013”, până la data de 24 martie. Acolo unde va fi cazul, unele dintre observațiile semnalate vor putea deveni prevederi integrate în documentul final. 

Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu