miercuri, 28 decembrie 2011

Guvernul suspenda, in mod neconstitutional, alocatiile pentru copii pentru persoanele care nu îşi achită taxele şi impozitele locale...

Persoanele care primesc beneficii sociale, precum alocaţia de stat pentru copii, indemnizaţia de creştere a copilului, venitul minim garantat şi alocaţia pentru susţinerea familiei, vor rămâne fără aceste drepturi pentru o perioadă de cinci luni, dacă nu îşi achită taxele şi impozitele locale.

Suspendarea beneficiilor sociale pentru neplata taxelor locale a fost decisă prin ordonanţă de urgenţă şi este argumentată de Guvern prin necesitatea aplicării prevederilor Legii asistenţei sociale.

"Actul normativ prevede unele modalități de penalizare pentru persoanele care primesc beneficii sociale și nu plătesc taxele și impozitele locale, astfel încât să fie implementate prevederile Legii asistenței sociale. Astfel, se suspendă pe o perioadă de 5 luni beneficiul de asistență socială acelor persoane care nu își vor achita taxele și impozitele locale", este soluţia Guvernului.

Ordonanţa de urgenţă aprobată de Guvern mai stabileşte că alocaţia de stat pentru copii, indemnizaţia de creştere a copilului, venitul minim garantat, alocaţia pentru susţinerea familiei vor fi raportate la indicatorul social de referinţă, care are valoarea de 500 lei.

Asadar, Guvernul Boc a hotarat sa taie si ce mai ramasese netaiat pana acum, si anume alocatia copiilor.Lasand la o parte faptul ca desi alocatia este a copiilor, statul ii pedepseste pe parintii acestora as mai vrea sa adaug si ca aceasta neplata a alocatiei este complet ilegala.

Articolul 49 din Constitutia Romaniei prevede ca:

Protectia copiilor si a tinerilor

(1) Copiii si tinerii se bucura de un regim special de protectie si de asistenta în realizarea drepturilor lor.

(2) Statul acorda alocatii pentru copii si ajutoare pentru îngrijirea copilului bolnav ori cu handicap. Alte forme de protectie sociala a copiilor si a tinerilor se stabilesc prin lege.

In concluzie, alocatiile copiilor reprezinta un drept constitutional si ele nu pot fi nici macar suspendate de catre actualul guvern.Doar ca este vorba de un guvern care nu este doar corigent ci este pur si simplu repetent la drept constitutional desi in fruntea lui se afla un profesor universitar care a predat aceasta materie.Si pentru ca tot a venit vorba de Constitutia Romaniei, probabil ca tocmai modificari de acest tip doreste presedintele Basescu sa faca in legea fundamentala…

Doar ca, spre norocul nostru propunerea de revizuire a Constitutiei trebuie adoptata de Camera Deputatilor si de Senat, cu o majoritate de cel putin doua treimi din numarul membrilor fiecarei Camere. Si cum actuala coalitie nu are doua treimi dintre parlamentari, aceasta modificare mai are de asteptat…Constitutia Romaniei a ramas singurul domeniu de care actuala coalitie nu a putut sa se atinga…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

3 comentarii:

  1. trebuie sa fii prea prost sa lovesti in indemnizatia de crestere a copilului iar lui boc ia murit tatal pacat ca n-a murit si el

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar cine nu a platit oare nu a platit pt ca avea prea mult? sau pt ca nu iau ajuns nici de mancare?decum de platit taxele locale?

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca nu se da alocatia de copil,basescu ce crede,o sa fie platit taxele locale? din ce din salariul minim?

    RăspundețiȘtergere