sâmbătă, 3 decembrie 2011

Se va retrage opozitia din Parlament?

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, vineri seară, că opoziţia analizează serios retragerea din Parlament ca semn de protest faţă de deciziile actualei Puteri, dar că este nevoie şi de susţinerea societăţii, care să pună presiune asupra Coaliţiei să organizeze alegeri anticipate, avertizând că, în caz contrar, lucrurile nu se vor schimba.

"E o soluţie pe care o avansăm cu mare serioziate. Retragerea din Parlament a opoziţiei - suntem aproape jumătate , înseamnă oriunde alegeri anticipate. În felul ăsta, rezolvăm şi chestiunea comasării alegerilor şi facem anticipate, facem un Parlament care să exprime voinţa actualizată a naţiunii şi un guvern care să reprezinte noua majoritate, un guvern cu legitimitate. Ne gândim serios la asta...", a declarat Crin Antonescu.

Antonescu isi exprima insa indoiala ca PDL-ul ar accepta alegerile anticipate si ca ar profita de situatie sa acuze USL ca provoaca instabilitate acum cand e mai mare nevoie de adoptarea unor reforme.

Eu cred ca aceasta retragere a opozitiei trebuia sa aiba loc in ziua in care s-a votat in Parlament micsorarea salariilor bugetarilor cu 25% si cresterea TVA-ului la 24 %, adica in vara anului trecut.Daca faceau atunci acest pas, cu siguranta ca pana acum aveau loc alte alegeri si PDL-ul impreuna cu Traian Basescu erau doar o amintire urata.

Este adevarat ca multi dintre deputatii si senatorii opozitiei se gandesc la pozitia lor actuala si poate ca nu ar vrea sa dea “vrabia din mana pe cioara de pe gard”, dar poate ca ar fi bine sa se gandeasca si la cei care i-au votat.La asteptarile si la deziluziile lor…

Ca o recunoastem sau nu, din vara anului trecut si pana acum rolul opozitiei in Parlament a fost unul “de decor”, toate legile importante ale PDL-ului trecand fara probleme.

Poate ca a venit vremea ca cei de la PDL si acolitii lor sa ramana singuri in Parlament.

Acest lucru ar insemna nu doar o crestere a simpatiei populatiei fata de actuala opozitie dar si un semnal de alarma pentru toate cancelariile europene…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

4 comentarii:

  1. pai crin e retras deja. nu-i de ajuns?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu se va retrage. Exista si in randurile opozitiei multi parlamentari care nu au ce sa caute in Parlament, care au pierdut de mult legatura cu alegatorii care le-au acordat incredere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tom, nu v-au mai invatat niciun slogan in ultima vreme? Chestia aceasta cu absenta lui crin de la sedinte e veche. Probabil ca ai lipsit de la ultimele sedinte de indoctrinare.

    RăspundețiȘtergere
  4. ce-ar fi daca m-ai scuti de comentariile maniheiste. tu crezi ca daca esti slujbas la partid, toata lumnea trebuie sa fie? mai sunt oameni care castiga si o paine cinstita... iar despre crin, tocmai ca e veche e problema...

    RăspundețiȘtergere