marți, 29 ianuarie 2013

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie susţine introducerea instituţiei dialogului în sistemul de învăţământ

Remus Pricopie, a participat joi la Conferinţa Extraordinară a Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret” şi a Federaţiei Educaţiei Naţionale desfăşurată la Sinaia, într-o zi cu rezonanţă istorică, 24 ianuarie. Comemorarea Unirii lui Cuza s-a înfăptuit tot printr-o unire, de data aceasta, a celor două organisme sindicale.

Ministrul Educaţiei prezent la acest eveniment, a făcut referire la situaţia cadrelor didactice, considerând că repoziţionarea lor socială şi profesională este strâns legată şi de calitatea actului educaţional ai cărui beneficiari sunt elevii. Repoziţionarea comportă mai multe aspecte care ar trebui gândite în comun. În acest sens, Remus Pricopie, ministrul Educaţiei propunând un Congres naţional al profesorilor în care să se dezbată problemele actuale ale şcolii românşti. Liderul Educaţiei a mai menţionat alte două elemente esenţiale pentru definirea poziţiei cadrelor didactice: formarea continuă şi salarizarea.

“Ne-au trebuit o sută de ani să înţelegem ceea ce Spiru Haret a spus-o deja: poţi avea o reformă superbă, dar dacă aceasta nu este discutată, dacă ea nu este înţeleasă de profesori, adică tocmai de aceia care o aplică la catedră, atunci nu văd care este sensul acestei schimbări, iar schimbarea aşteptată nu se va produce niciodată. De aceea, e important să reintroducem instituţia dialogului în sistemul de învăţământ. Ministrul e doar un actor, el nu ia decizii de unul singur, fără să se consulte cu sindicatele, cu universitarii, cu părinţii, elevii şi studenţi”, a declarat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Profesor: Roxana CERCEL

2 comentarii:

  1. Bună ziua!

    Revin , iarăşi cu o întrebare foarte simplă, dar care se pare încă nu are rezolvare. Conform L.E.N. T.I.C. (aşa zisa informatică) devine obligatorie din anul şcolar 2012 - 2013 în clasele V-VI. Astăzi am aflat că TIC va fi obligatorie de la anul şi în clasa a VII.-a., dar planul cadru încă nu a apărut.
    Întrebarea mea este dacă aceste posturi (catedre) de TIC pot fi ocupate prin concurs sau pretransfer sau când vor apărea noile planuri cadru?

    RăspundețiȘtergere
  2. BUNA ZIUA D-LE MINISTRU REMUS PRICOPIE .DORESC SA AM UN DIALOG CIVILIZAT CU D-VOASTRA, NU UNUL AL SURZILOR IN CARE EU INTREB SI TOT EU RASPUND .AM O FIICA LA UN LICEU GERMAN IN ORADEA .ESTE O CLASA F BUNA DAR ESTE O PROBLEMA .PROFESOARA DE MATEMATICA SE BILBIE F RAU CA NU INTELEG ELEVII CE SPUNE .DACA ESTE INTEBATA DA DIN UMERI .ELEVA ESTE IN CLS A X MAI ARE 2 ANI SI VINE BACUL .NE VOM TEZI CA PICA PE CAPETE .AM RIDICAT PROBLEMA LA DIRECTOAREA SCOLII MAI MULTI PARINTI SI NU S-A LUAT NICI-O MASURA .DACA UNUL DINTRE PARINTI SE OPUNE SI NU ESTE IN ASENTIMENTUL D-NEI PROFESOARE SE FACE PRESIUNI ASUPRA ELEVULUI .DINSA MEDITEAZA DINTRE ELEVII LA CARE ESTE DIRIGINTA SI ACEI ELEVI SE VAD LA NOTE .VA ROG FACETI POSIBIL ACEST DIALOG FARA SA DAU NUMELE ADEVARAT PTR CA FIICA MEA VA AVEA PROBLEME .

    RăspundețiȘtergere