joi, 3 noiembrie 2011

Gala Premiilor în Educaţie...

Sala Unirii a Palatului Parlamentului a găzduit, pe 2 noiembrie, Gala Premiilor în Educaţie, festivitate organizată de Fundaţia Dinu Patriciu, în cadrul căreia s-au anunţat câştigătorii a 11 secţiuni de concurs: elevul anului, profesorul preuniversitar al anului, educatorul/învăţătorul anului, şcoala anului, studentul anului, profesorul universitar al anului, facultatea anului, cercetătorul anului, bibliotecarul anului, ONG-ul anului şi cel mai bun proiect educaţional al anului. Câştigătorii au fost premiaţi cu premii consistente în valoare totală de 250.000 de euro.

Printre personalitatile prezente la aceasta gala s-au numărat fostul preşedinte al României, profesorul Emil Constantinescu, realizatoarea TV Melania Medeleanu, preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice, Radu Gologan, editorul revistei Ştiinţă şi Tehnică, Alexandru Mironov şi directorul executiv resurse umane în cadrul BRD Société Générale, Adela Jansen.

Elevul anului 2010-2011 este Bogdan Baciu, care studiaza la Colegiul National “Nicu Gane” din Falticeni, judetul Suceava. Tot din Suceava vine si Profesorul preuniversitar al anului – Daniela Ceredeev, profesoara la Scoala cu clasele I-VIII din Vatra Dornei.

La sectiunea Educatorul / Invatatorul anului premiul I a fost acordat Mirelei Spita de la Scoala cu clasele I-VIII „Alexandru Ioan Cuza” din Bacau. Juriul Galei Premiilor in Educatie 2011 a acordat titlul de Scoala anului Colegiului National „Emil Racovita” din Iasi.

Adriana Corina Stanciu, studenta la Facultatea de Medicina din Bucuresti, este castigatoarea trofeului Studentul anului. La sectiunea Profesorul universitar al anului, castigatoarea premiului I este Denis Ibadula, de la Universitatea Ovidius din Constanta. Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din cadrul Universitatii Babes-Bolyai Cluj a fost desemnata Facultatea anului.

Cercetatorul anului este Tudor Luchian de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”. Trofeul Bibliotecarul anului i-a revenit Mariei Grancea – aceasta activeaza in cadrul Bibliotecii Orasenesti Avrig, din judetul Sibiu.

Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica din Bucuresti este ocupanta locului I la sectiunea ONG-ul anului. Cel mai bun proiect educational al anului a fost desemnat Educatiff, proiect derulat in judetul Cluj de catre Asociatia pentru promovarea filmului romanesc.

Felicitari tuturor celor care au participat la acesta gala, eu cred ca este foarte bine ca se organizeaza asa ceva si in Romania.Poate ca ar fi bine ca evenimentele de acest gen sa fie cat mai cunoscute de catre publicul larg iar la aceasta gala sa participle cat mai multi profesori.

Nu ar fi prima oara cand o initiativa privata ar avea un succes cu mult mai mare decat cele “impuse” de catre minister…


Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu