vineri, 18 noiembrie 2011

Masuri de "comando" in scolile din Gorj... Usile vor fi inchise si se vor numara elevii prezenti si absenti...

Directorii de scoli vor fi controlati la numarul de elevi absenti. Cel putin asa transmite conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Gorj, care promite verificari aspre in unitati de invatamant. Doar ca, din cauza chiulurilor de la ore vor avea probleme chiar profesorii, care nu stiu sa isi atraga elevii la clasa prin modul de prezentare al lectiilor. Directorii au fost anuntati luni seara de reprezentantii inspectoratului, in cadrul unei sedinte, sa aplice masuri drastice pentru eradicarea absenteismului. Scolile cu multi chiulangii, in special liceele industriale, vor fi luate la verificat inopinat, usile vor fi inchise si se vor numara elevii prezenti si absenti.

“Exista posibilitatea ca prezenta sa constituie un coeficient de corectie in finantarea per elev. Actiuni vor fi oricand in scoli.”, spune Justin Paralescu, inspectorul scolar general. Paralescu spune ca sunt si elevi care nu vin la scoala pentru ca unii profesori nu fac nimic la ora sau nu fac lectii interesante. “Ideea e ca trebuie sa ii atragem pe elevi spre scoala. Vor fi de asemenea monitorizate masurile pe care directorii le aplica pentru reducerea numarului de absente”, mai mentioneaza Justin Paralescu.

Ca sa fiu sincer chiar am zambit atunci cand am citit ca usile vor fi inchise si se vor numara elevii.Mi-a amintit de controalele RATB in care se inchid toate usile si calatorilor le sunt cerute biletele.Cu siguranta ca exista si metode mai bune pentru monitorizarea absentelor decat cele prezentate de catre inspectorul de la Gorj.Si ar mai fi ceva de spus aici…Nu am citit nicaieri in Legea Educatiei ca cei de la inspectorat au dreptul “sa inchida usile si sa numere elevii”.Va mai amintiti de celebra replica a lui Adrian Nastase legata de numaratul oualelor?

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu