luni, 14 noiembrie 2011

Protest FSLI la Ministerul Educatiei

FSLI va picheta Ministerul Educației, zilnic, începând cu data de 15 noiembrie 2011, între orele 11.00-14.00. La proteste vor participa și membrii FSI Spiru Haret și ai Federației Educației Naționale.

FSLI cere Guvernului României și Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului să își revizuiască atitudinea față de politica salarială și să nu înghețe salariile angajațiilor din sistemul public în 2012. Este cunoscut faptul că în acest moment salariații din educație au de recuperat de la Statul român 33,4%, potrivit deciziilor obținute în instanță. La acestea se mai adaugă alte 12 procente, bani nerecuperați din tăierea salariilor cu 25%, aplicată în luna iunie 2010.

FSLI solicită deblocarea posturilor din unitățile de învățământ, ținând cont de lipsa acută de personal.

De asemenea, FSLI solicită autorităților să rezolve o altă problemă cu care se confruntă învățământul românesc: numărul prea mare de preșcolari/elevi la grupe/clase. Sunt numeroase situații în care o educatoare este nevoită să se ocupe de 40 de copii, deși legea prevede un număr maxim de 20 de preșcolari, la grupă.

FSLI cere ministerului de resort respectarea prevederilor Legii Educației Naționale, prin care educația ar trebui să primească 6% din PIB, începând cu 1 ianuarie 2012.

Acesta este punctual de vedere al FSLI cu privire la situatia actuala din invatamant.

Asadar, incepand de maine, FSLI protesteaza in fata ministerului.Intr-un fel, maine se va putea vedea daca miscarea sindicala mai reprezinta ceva in Romania.Personal sunt destul de sceptic cu privire la numarul persoanelor care vor participa in zilele urmatoare la acest protest.Am simtit in ultimii ani de zile o “blazare” a membrilor de sindicat dar si o “neincredere” a acestora in cei care-i conduc.Poate ca, intr-un fel, a sosit momentul zero pentru cei care conduc acum sindicatele din educatie.Dupa cum ati putut vedea in comunicatul FSLI, acolo se specifica cand incep, dar nu se specifica nicaieri cat timp dureaza aceste proteste.Ca o parere personala, incepand de joi nu va mai fi nimeni in fata ministerului…Consider ca pana cand cele 3 sindicate din preuniversitar nu vor fuziona intr-un singur sindicat, miscarea sindicala din invatamant va fie egala cu zero…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu