luni, 21 noiembrie 2011

Cursuri suspendate in judetul Teleorman...

Cursurile în mai multe şcoli din Teleorman au fost suspendate, luni dimineaţă, în urma unui protest spontan al profesorilor, nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile de trei luni.

Preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ Teleorman, Ioan Predescu, a declarat că dascălii au declanşat un protest spontan, iar activitatea din mai multe şcoli a fost întreruptă, elevii fiind trimişi acasă.

Liderul sindical a spus că s-a ajuns în situaţia în care dascălii sunt victime colaterale, precizând că limita suportabilităţii a fost depăşită.

El a precizat că, potrivit articolului 39 din Codul muncii, salariaţii au dreptul la salarizare pentru munca depusă, însă cadrele didactice din Teleorman nu şi-au mai primit salariile de peste două luni.

Inspectorul general şcolar al judeţului Teleorman, Constantin Amarie, a declarat că a fost informat astazi, de catre directorii de la Liceul "Marin Preda" şi Colegiul Naţional Unirea despre faptul că a fost declanşat un protest spontan al profesorilor şi elevilor şi că au fost suspendate cursurile.

Amarie a precizat că măsura este gravă, pentru că nu este înscrisă în lege. El a adăugat că le-a comunicat directorilor să le ceară profesorilor să reia cursurile, pentru că pot să apară situaţii grave dacă elevii nu sunt supravegheaţi.

Profesorii reclamă şi faptul că, din cauza suspendării plăţilor către şcoli, a fost oprită şi căldura în unităţile de învăţământ, astfel că elevii sunt nevoiţi să înveţe în frig.

Asadar, pe de o parte profesorii protesteaza pentru lipsa platii salariilor si pentru a fi caldura in scoli iar pe de alta parte inspectoratul scolar declara ca masura este grava pentru ca nu este inscrisa in lege.Este cat se poate de clar cine are dreptate in acest caz…

S-a ajuns ca in scolile din Romania sa nu se mai plateasca salariile, s-a ajuns ca in scolile din Romania sa nu mai existe nici macar conditiile minime pentru desfasurarea cursurilor.

In tot acest timp ministrul Funeriu ne prezinta eficacitatea Legii Educatiei, o lege care nu se aplica din pricina faptului ca nu s-au publicat metodologiile in Monitorul Oficial.

Si as mai vrea sa spun aici ceva, legat de declaratia inspectorului scolar din Teleorman, cel care ne vorbeste de respectarea legii…Poate ca acesta nu stie faptul ca prima persoana care indeamna la nerespectarea legilor este chiar presedintele Traian Basescu, cel care a declarat recent ca „indiferent care ar fi rezultatele la Curtea Constituţională (soluţionarea contestaţiei depuse de USL la legea care blochează creşterea salariilor şi a pensiilor în anul 2012 ), bani nu există”…


Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu