marți, 29 noiembrie 2011

Protestele studentilor continua...

Pe fondul mişcării studenţeşti care a avut loc joi, 24 noiembrie 2011, în cadrul Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti, şi luni 28 noiembrie 2011 în cadrul Facultăţii IMST, Uniunea Nationala a Studenţilor din România informează că va mai realiza o nouă dezbatere într-un alt amfiteatru din cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, astazi, începând cu orele 18.00.

Reprezentanţii studenţilor vor să atragă atenţia şi asupra modului în care conducerea universităţilor încearcă să împingă mişcarea studenţească spre obedienţă, atunci când studenţii aduc acuze incomode liderilor politici, aşa cum s-a întâmplat la Facultatea de Istorie din Bucureşti.
UNSR informează că sprijină comunitatea universitară în demersurile care privesc acţiunile de militare pentru un buget al educatiei de cel puţin 6%, aşa cum s-a stipulat în Pactul Naţional Pentru Educaţie din anul 2008.

"Cerem ca acest domeniu fundamental care este baza unei societăţi dezvoltate, educaţia, să fie respectat şi susţinut de Guvern printr-o finanţare corecta. Dacă ministrul Funeriu nu este interesat sau nu este în stare să asigure acest lucru, noi îi cerem demisia! Avem nevoie de o finantare decentă pentru ca învăţământul să facă performanţă!", a declarat Ion Poenaru, presedintele UNSR.

Studenţii din amfiteatrul aparţinând Facultăţii IMST vor rămâne în continuare acolo şi nu vor pleca până ccând ministrul Funeriu nu îşi va da demisia sau nu va încerca să câştige 6% din PIB, se precizează într-un comunicat al UNSR.

Asadar, studentii se solidarizeaza si incep sa protesteze, nemultumiti ca bugetul pentru educatie este de 2% in loc de 6% asa cum prevede legea.

Sunt primele miscari de protest ale studentilor din anii 1990 si pana acum si ar fi bine sa le salutam.Este un semn ca studentii realizeaza faptul ca ei reprezinta opinia publica din Romania si ca vocea lor trebuie auzita…Poate ca a venit momentul ca miscarile de tip civic sa isi spuna cuvantul, mai ales dupa dezamagirile produse de catre actuala clasa politica si cand spun acest lucru ma refer si la ultima dintre ele, respectiv cedarea functiei de presedinte al senatului de catre cei de la PSD catre PDL…O greseala nefortata a PSD-ului, o greseala pe care am “banuit-o” initial ca are si o anumita logica…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu