miercuri, 16 noiembrie 2011

"Fals in acte" pentru a ajunge director...

O fostă directoare a Şcolii Nr. 2 din localitatea gălăţeană Şiviţa, Tatiana Iosef, este acuzată că în 2006 şi-a falsificat certificatul de acordare a gradului didactic II pentru a putea accede în funcţia de director.

Acest lucru este confirmat chiar de secretariatul Biroului Perfecţionare din cadrul Universităţii din Bucureşti, instituţia la care Tatiana Iosef a susţinut examenul, care spune că există mari diferenţe între un act original şi cel prezentat de conducerea Inspectoratului Şcolar pentru comparaţie.

Concret, pe actul de studii pe care şi l-a „confecţionat" Tatiana Iosef într-un program de editare foto, figurează două titulaturi ale Ministerului Educaţiei: Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Educaţiei Naţionale. De asemenea, când i-a făcut diploma de absolvire, fosta directoare a şcolii din Şiviţa a greşit numărul ordinului de ministru prin care s-a organizat examenul de acordare s gradului didactic, sesiunea 26-31 august 2006.

Mai mult, un certificat real are în zona inferioară trei semnături: a rectorului, a secretarului şef şi a decanului. A doamnei Iosef are doar două: a rectorului (care nici măcar nu este cel în funcţie în perioada respectivă) şi a secretarului şef.

În fine, candidaţilor declaraţi admişi la examenul de acordare a gradului didactic II li s-au eliberat certificate cu seria F, în vreme ce al Tatianei Iosef are seria E.

„Doamna Iosef Gh. Tatiana s-a prezentat la examenul de acordare a gradului didactic II, în sesiunea august 2006, dar a fost declarată respinsă", spune Ioan Pânzaru, rectorul Universităţii Bucureşti, în adresa trimisă Inspectoratului Şcolar Galaţi.

„Am fost sesizaţi despre acest fals şi am cerut imediat punctul de vedere al Universităţii Bucureşti. Am primit prin fax răspunsul prin care ni se aduce la cunoştinţă faptul că doamna Iosef a susţinut examenul în august 2006, dar că a fost declarată respinsă. Vom transmite unităţii şcolare angajatoare toate documentele, urmând să facem şi o comisie de anchetă care să stabilească măsurile care trebuie luate împotriva doamnei Iosef", spune Doruleţ Resmeriţă, inspector şcolar general.

Auzisem de falsuri legate de diplome de bacalaureat dar de diplome de grad didactic false nu am auzit pana acum.Cum este vorba de un fals in acte cred ca in acest caz vinovatia doamnei directoare depaseste o banala comisie de ancheta din scoala respectiva.

Art. 288 din Codul Penal este cat se poate de clar in acest sens:

Falsificarea unui inscris oficial prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui in orice mod, de natura sa produca consecinte juridice, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani.

Si aici se mai pot adauga si alte articole de lege daca ne gandim si la foloasele necuvenite pe care le-a dobandit “directoarea” respectiva de pe urma acestui fals…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu