miercuri, 9 noiembrie 2011

Incendiu la Liceul Al.I.Cuza din Iasi...

Locotenent Marius Mocăniţa, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Situaţii de Urgenţe (ISU) Iaşi a declarat că la Liceul Al.I.Cuza din cartierul Tătăraşi din Iasi a izbucnit un incendiu într-un corp de clădire în care se aflau 32 de elevi. Se pare că şapte dintre aceştia au înghiţit fum sau au suferit atacuri de panică, motiv pentru care au fost duşi la spital.Potrivit sursei citate, focul a izbucnit în subsolul corpului B, cel mai probabil de la o pătură veche.

'Echipajele noastre au intervenit pentru stingerea incendiului localizat la subsolul instituţiei. Au fost evacuaţi atât elevii cât şi profesorii, şapte dintre aceştia au fost duşi la spital după ce au suferit atacuri de panică. Este posibil ca ei să fi inhalat fum şi să fi suferit arsuri ale căilor respiratorii. Urmează ca medicii să stabilească asta în urma investigaţiilor medicale', a declarat lt. Mocăniţa.

In data de 2 noiembrie sute de elevi ai Liceului nr. 2 din Focşani au fost evacuaţi după ce în sălile de curs s-a simţit un miros de gaze puternic.Spuneam atunci ca ar fi bine sa se ia toate masurile pentru ca evenimente de acel gen sa nu mai aiba loc.Iata ca la doar o saptamana a avut loc la Iasi, evenimentul despre care este vorba mai sus.

Tinand cont ca in scoli isi desfasoara activitatea un numar mare de elevi poate ca ar fi bine sa fie prevazute programe speciale pentru ca elevii respectivi sa stie cum sa reactioneze in situatii de acest gen.Vine iarna si situatii de tipul celor prezentate mai sus pot sa mai apara.Nimeni nu isi doreste ca ce s-a intamplat la Maternitatea Giulesti sa se intample vreodata intr-o scoala.Ar fi bine ca ministerul sa ia toate masurile care se impun in acest sens.Ce spuneti domnule ministru Funeriu?

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu