vineri, 23 aprilie 2010

Doar 60 % dintre profesori au fost ieri in greva...

"Profesorii afiliaţi la FSLI, Federaţia Spiru Haret şi FEN au intrat în grevă generală nemulţumiţi fiind de scăderea veniturilor după intrarea în vigoare a legii salarizării şi disponibilizările anunţate. Totodată, sindicaliştii contestă şi proiectul Legii Educaţiei, care urmează să fie votată în Parlament.
La protestul de o zi anunţat de sindicate nu au participat însă toţi profesorii. Din totalul de 239.158 persoane care activează în sistem, 103.166 şi-au desfăşurat activitatea în conformitate cu programul stabilit împreună cu directori şcolilor. Numărul total al elevilor care au participat la cursuri a fost de 1.387.151 dintr-un total de 3.136.631 de elevi, la nivel naţional, potrivit Ministerului Educaţiei.
De asemenea, din totalul celor 886 de centre de bacalaureat, doar 136 au fost afectate de grevă, iar susţinerea probei a fost amânată, în cazul acestora."

Asa a fost ieri in zi de greva...Initial generala, dar pe parcurs partiala.
De ce oare nu exista o solidaritate intre profesori? De ce unii dintre ei incearca sa triseze fara sa realizeze ca totusi isi fura singuri caciula? Cum pot fi altfel determinanti acesti guvernanti sa faca pasul inapoi cu privire la aceasta atat de aberanta lege a educatiei? Daca nu prin masuri de protest legale, atunci cum?
Cei care de fiecare data cand este greva o boicoteaza si refuza sa participe, probabil ca nu isi dau seama de gravitatea gestului lor.E adevarat ca din punct de vedere salarial au de castigat pentru ca drepturile lor salariale pe perioada grevei nu sunt eliminate.Dar din punct de vedere moral au doar de pierdut.Eticheta de "spargator permanent de greva" nu face cinste nimanui.Poate ca o parte dintre profesori au gandit ca aceasta greva de o zi nu isi avea rostul.Dupa o zi toate reveneau la normal, iar salariile erau mai mici datorita banilor taiati pe perioada grevei.Ce se va intampla la inceput de iunie cand este programata greva generala?
In licee deja liderii de sindicat strang semnaturile pentru declansarea ei.
Sincer sa fiu am indoieli ca acea greve va fi una generala.La care sa participe toti profesorii din invatamantul preuniversitar.Deja multi cauta motive sa nu semneze aceste adeziuni pentru greva.Majoritatea legate de partea financiara...Doar ca ei nu realizeaza poate ca, in acest moment, in invatamant mult mai important decat banii este noua lege a educatiei.Cu titularizarea in sistemul de invatamant, cu clasa a IX-a la liceu, cu componenta C.A. si cu toate celelalte probleme semnalate...
As vrea sa le dau un sfat celor care acum ezita sa participe la greva generala.
"Dragii mei colegi va rog sa tineti cont de un lucru.Ei, cei de la putere se bucura daca reusesc sa ne dezbine.Stiti si voi celebrul citat -Dezbina si stapaneste-.Haideti sa le aratam ca suntem uniti.Haideti sa le aratam ca nu ne pasa de faptul ca nu suntem platiti pe perioada grevei.Haideti sa fim puternici...Unitatea noastra va face sa scada puterea lor...Dragi colegi, haideti sa recastigam demnitatea profesorilor din Romania...Numai impreuna putem invinge"

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu