marți, 27 aprilie 2010

Prof. Lucian Petre continuă greva foamei

La finalul consiliului de administraţie care a avut loc astazi la Grupul Şcolar „Carmen Sylva” din Eforie Sud, profesorul grevist Lucian Petre a declarat că va continua greva foamei pentru că „inspectorii nu m-au convins că sunt de bună credinţă şi continuă să escamoteze faptele directorului Becherescu, afirmând că nu sunt de competenţa lor”.
Acum profesorul aşteaptă reacţia ministerului, fiind convins că poate rezista şi 40 de zile doar cu apă. In seara zilei de luni 26 aprilie profesorul a avut glicemia 64.
Cadrul didactic a ales această formă de protest pentru a atrage atenţia asupra abuzurilor comise în ultimii ani de directorul instituţiei de învăţământ, Silvius Ioan Becherescu. Cu toate că, potrivit declaraţiilor cadrului didactic, membrii Consiliului de Administraţie (CA) din cadrul instituţiei de învăţământ au trimis nenumărate reclamaţii către Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa privind abuzurile făcute de Silvius Becherescu, nu a fost luată nici o măsură. Lipsa de interes arătată de conducerea ISJ faţă de reclamaţiile făcute l-au determinat pe Lucian Petre să intre în greva foamei, pe 22 aprilie.

OCD-PNL4 nu este in masura sa stabileasca cine are dreptate in aceast conflict.Consideram ca rezolvarea acestei probleme este de competenta atat a inspectoratului scolar de acolo cat si a ministerului de resort.Atragem insa atentia ca viata unui om este in continuare pusa in pericol si facem un nou apel la ministrul educatiei pentru a cauta solutii pentru dezamorsarea situatiei.

In sprijinul anchetei, care speram noi ca o sa urmeze cat de curand, prezentam o inregistrare video de la liceul cu pricina, filmulet pe care l-am gasit pe youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=NcD0n0Q4J80

In acest film se poate observa cum la liceul respectiv, in timpul campaniei electorale, se facea propaganda unui anumit partid politic.Acest lucru incalca art.11 din Legea Invatamantului, care precizeaza ca :
(1) Învătământul nu se subordonează scopurilor si doctrinelor promovate de partide sau de alte formatiuni politice.
(2) În unitătile si în spatiile de învătământ se interzic crearea si functionarea partidelor sau altor formatiuni politice, precum si desfăsurarea activitătilor de organizare si propagandă politică.

Concluziile sunt clare, ramane ca cei in masura sa le puna in aplicare...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu