luni, 26 aprilie 2010

Profesorul aflat in greva foamei la Eforie Sud se află în stare critică

"Profesorul de fizică de la Grupul Şcolar Carmen Sylva din Eforie Sud, Lucian Petre se află în stare critică. Cadrele medicale spun că glicemia i-a scăzut la 61 şi starea lui de sănătate se poate agrava.
Lucian Petre este monitorizat în permanenţă de cadrele medicale de pe Ambulanţă.
Profesorul se află deja în a sasea zi de greva foamei şi nu vrea să renunţe la greva foamei sub nici o formă. „Sunt supărat că până acum nu a venit nimeni de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) ca să discutăm. Nu renunţ la grevă până când ISJ-ul nu va demara o anchetă aici şi nu va cerceta abuzurile directorului unităţii, Silvius Becherescu“, a declarat Lucian Petre.
Din păcate, conducerea ISJ a desemnat o comisie care se va deplasa la faţa locului abia mâine dimineaţă.
„Vom trimite câţiva oameni acolo pentru a vedea care este situaţia“, a precizat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Elena Buhaev."

Profesorul Petre Lucian a intrat miercuri 21 aprilie în greva foamei datorita atitudinii obstrucţioniste a directorului unităţii de învăţământ faţă de greva programată pentru ziua de 22 aprilie.

Într-o adresă comunicată profesorului Petre Lucian, directorul Becherescu Silvius susţine că liderul sindical "nu are dreptul de a afişa la intrările în unitatea şcolară, deoarece nu există definită această noţiune (...)". De asemenea, directorul unităţii a sustinut că "profesorii care vor participa la greva de joi, 22.04.2010, nu au temei legal să anunţe elevii claselor la care predau despre activitatea lor grevistă, deoarece există şi colegi care nu participă la grevă".

Organizatia Cadrelor Didactice Liberale PNL4 cere in mod public Ministrului Educatiei Daniel Funeriu sa ia atitudine fata de forma de protest a colegului nostru si sa initieze cat mai curand posibil o ancheta la liceul respectiv.Consideram ca orice ora de tergiversare nu poate sa faca bine sanatatii colegului nostru aflat in greva foamei. OCD-PNL4 cere demiterea directorului respectiv in cazul in care se va dovedi ca acesta a facut abuz de putere si a interzis sub orice forma activitatea sindicala in respectiva unitate scolara.

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. Sunt de acord! Insp. nu a putut rezolva problema intr-o saptamana, cred ca e nevoie de o comisie de la minister. E clar ca insp. urmareste sa musamalizeze totul.E profesor la Eforie Sud.

    RăspundețiȘtergere