miercuri, 7 aprilie 2010

Guvern contra profesori,parinti,elevi...

Guvernul se reuneste luni 12 aprilie 2010, in sedinta extraordinara, pentru a aproba proiectul Legii Educatiei, a anuntat astazi primul ministru Emil Boc.
Nu conteaza faptul ca sindicatele nu sunt de acord cu aceasta lege, nu conteaza faptul ca opozitia prin Partidul National Liberal a depus a o motiune de cenzura la senat pe tema educatiei. Nu conteaza nici faptul ca la Buzau si astazi, desi este vacanta, a fost un miting al profesorilor de acolo contra guvernului , tot asa cum nu conteaza nici faptul ca elevii buzoieni nu au mai mers de patru saptamani la scoala.Si, dupa cum decurg lucrurile nu vor merge nici in perioada urmatoare. Pentru actualul executiv nu conteaza nici macar faptul ca parintii nu sunt de acord cu aceasta lege, o lege care obliga parintii sa plateasca amenzi substantiale in cazul in care copiii lor ar lipsi de la scoala.
Sa recapitulam...pentru guvernul Boc nu conteaza ca absolut nimeni in afara politicienilor PDL & Co nu este de acord cu aceasta lege.Ei doresc sa o depuna cat mai repede in parlament pentru ca, cu ajutorul partenerilor de guvernare sa o puna in practica.Ar fi si culmea imoralitatii ca tocmai cu ajutorul asa zisilor independenti aceasta lege sa treaca.O lege care se vrea a fi morala sa treaca cu girul celor mai imorale persoane din Parlamentul Romaniei.Am fost cu totii invatati la scoala, inca de la inceput, ca cel mai urat lucru pe lumea aceasta este sa tradezi.Sa castigi increderea unui grup, sa te aleaga reprezentantul lor si, atunci cand nu mai ajungi cu “degetele la miere” sa-i parasesti pentru tabara adversa.Daca consultam DEX-ul vom vedea ca:
“TRĂDÁ, trădez, vb. I. 1. Tranz. A înşela în mod voit şi perfid încrederea cuiva, săvârşind acte care îi sunt potrivnice, pactizând cu duşmanul “.
Ei bine, iata cine hotaraste viitorul copiilor din aceasta tara.Iata cine isi da votul decisiv pentru o lege care ar trebui sa formeze viitoarele caractere.Tocmai asa zisii independenti cei care acum nu foarte multa vreme erau in cu totul alte partide.
Dar sa revenim la graba cu care acest guvern vrea sa puna in practica aceasta lege.Contra tuturor profesorilor, indiferent de optinunea lor politica.Pentru ca, cu siguranta ca, printre profesori sunt si simpatizati si membrii ai PDL-ului.Am siguranta ca si aceastia sunt impotriva acestei legi.Am siguranta ca cei mai multi dintre ei isi vor schimba optinunea politica la alegerile viitoare.
As vrea sa fac aici o premonitie. O premonitie care se bazeaza insa pe ceva concret si anume pe modul in care este acum guvernata aceasta tara.Va mai amintiti de PNT-CD? Va amintiti ca in 1996 a castigat alegerile iar in anul 2000 nu a mai trecut pragul electoral si nu a mai intrat in parlament? Si ca de atunci a disparut de pe esichierul politic? Ei bine, ascultati la mine...in ritmul acesta de guvernare, daca reuseste sa isi duca mandatul pana la capat, PDL-ul nu mai prinde viitorul parlament.Mai ales daca tinem cont si de faptul ca locomotiva lor, Traian Basescu este la ultimul mandat si, din zona portocalie pare ca nu mai rasare nici un lider remarcabil.
Ca sa concluzionam...Guvernul actual doreste sa depuna cat mai repede aceasta lege in Parlament in timp ce opinia publica, sindicatele, profesorii si parintii se opun...
Probabil ca actualul guvern nu a auzit proverbul romanesc care spune ca :
“Cand doi oameni iti spun ca esti beat mergi si te culci”...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu