miercuri, 8 decembrie 2010

Alocatiile guvernului in cifre...Un maidanez mai important decat un copil...

Am gasit pe net care sunt alocatiile lunare ale acestui guvern si am ramas cu un gust amar.
Pentru exemplificare va rog sa priviti tabelul de mai jos:


Din calcule se poate observa ca pentru un detinut se aloca de 57 de ori mai mult decât alocaţia lunară a unui copil. Pe de altă parte, întreţinerea unui câine maidanez costă 300 de lei pe lună, în timp ce hrana unui copil bolnav de SIDA face doar 13 lei. Pentru un refugiat secheltuiesc lunar 540 de lei, in timp ce pensia minimă e de 350 de lei.

In concluzie, pentru acest guvern lucrurile se prezinta altfel decat cum ar trebui ele sa fie.Din punctul meu de vedere prima prioritate ar trebui sa fie copiii, pentru ca ei reprezinta viitorul.Faptul ca alocatia lor este atat de mica spune destule despre viziunea celor de la PDL in aceasta privinta.Este adevarat ca acesti copii nu au drept de vot, dar poate ca ar fi bine ca interesul national sa se situeze inaintea interesului de partid.In Belgia alocatia pentru un copil este de 110 euro, doar ca incepand cu cel de-al treilea copil aceasta se ridica la 250 de euro.Ca sa fiu mai exact, o familie care are 4 copii minori primeste de la stat, drept alocatie 720 de euro pe luna...Si acest lucru in conditiile in care parintii lucreaza si castiga si ei impreuna in jur de 5000 de euro, bani suficienti pentru ca familia sa traiasca in conditii decente.Doar ca decenta lor nu este aceeasi cu decenta noastra.Iar guvernul lor gandeste in alt mod decat guvernul nostru.Poate ca la ei nu exista "regii asfaltului" care sa inghita sume uriase de la bugetul public...Poate ca la ei ministrii nu au si firme capusa prin care sa-si plaseze singuri contracte.
Sau poate ca pe ei bunul simt ii indeamna sa puna copiii pe primul loc si nu pe altcineva. Nu este normal sa se aloce pentru un caine o suma mai mare lunara decat pentru un copil.Nu este normal ca pentru un detinut sa se cheltuiasca lunar o suma mai mare decat salariul mediu pe economie.
Doar ca,asa cum am spus si mai sus, copiii inca nu voteaza.Si poate ca este mai bine ca e asa.Pentru ca atunci cand ei vor fi mari si vor avea drept de vot, poate ca vor avea sansa ca pe buletinele de vot sa nu mai apara PDL-ul, partidul care i-a pus mereu pe ultimele locuri.
Poate ca vor avea sansa ca pana la votul lor, acest "partid canceros" sa dispara definitiv din viata politica din Romania...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. Mi se pare normal dar firesc.
    Deci daca ne uitam pe blogul primarului care iubeste Bucurestiul, mafiotul Chiliman, vedem un sondaj absolut independent si realizat fara ajutorul asociatiei 4 labe, din care rezulta ca romanii sunt de acord.
    Deci parerea mea, ca ar fi frumos ca Chiliman sa-i suga pula lui Vadim si invers si amindoi lui Oprescu.

    RăspundețiȘtergere