luni, 13 decembrie 2010

Legea Educatiei varianta Senatului, inapoi la comisie...Guvernul doreste sa isi asume raspunderea pe legea pro UDMR...

Senatorii au decis in plen, retrimiterea Legii Educatiei Nationale la Comisia de resort, urmand ca un nou Raport sa fie intocmit in termen de 30 de zile. Decizia a fost luata cu votul a 71 de senatori, 15 votand impotriva si doi abtinandu-se de la vot, varianta decisa fiind rezultatul unei scurte runde de negocieri intre liderii de grup.
Asadar, membrii Comisiei pentru invatamant au reluat lucrarile in vederea intocmirii unui nou raport privind Legea Educatiei Nationale.Presedintele comisiei, Mihail Hardau (PDL), a declarat ca senatorii din comisie nu vor avea activitate si pe perioada week-end-urilor, urmand ca activitatea acestora sa fie concentrata numai in programul consacrat lucrarilor in comisiile de specialitate.
In acest timp ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat că priorităţile ministerului său sunt punerea în funcţiune a prevederilor noii legi a educaţiei şi modernizarea programei şcolare
"Am făcut un bilanţ al anului 2010 şi am comunicat inspectorilor şcolari generali care sunt priorităţile ministerului. Aceste priorităţi sunt aplicarea noii legi a educaţiei naţionale. Potrivit deciziei Curţii Constituţionale, procedura angajării răspunderii nu poate fi oprită odată ce este începută, aşadar ne aşteptăm ca această lege să fie promulgată şi să intre în vigoare cât mai repede cu putinţă şi, din acel moment, în mod evident, întreg sistemul educaţional va avea ca primă prioritate operaţionalizarea legii educaţiei naţionale şi punerea în funcţiune a prevederilor din această lege. A doua prioritate foarte strâns legată de această nouă lege a educaţiei este modernizarea curriculumului. Suntem în faza în care modernizarea curriculumului naţional devine o prioritate şi resursele ministerului vor fi concentrate pe această temă", a declarat ministrul Educaţiei.

Asadar, legea elaborata de catre Senat este trimisa inapoi la comisie fara posibilitatea de a fi votata in plen inainte de 1 februarie 2011.In acest timp guvernul doreste sa isi asume raspunderea pe varianta sa de lege.Pe Legea Educatiei, pro UDMR...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu