miercuri, 29 decembrie 2010

Il mai crede cineva pe ministrul Ialomiteanu?

Proprietarii locuinţelor şi ambarcaţiunilor de lux care nu declară venitul real vor fi urmăriţi de ANAF, avertizează ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu.
"Pentru acele persoane fizice care nu îşi declară veniturile, adică sunt în situaţia să aibă venituri foarte mari şi impozite zero, fără să aibă venituri a căror impozitare să se fi făcut în mod legal, le transmit că nu pot să stea liniştite", a declarat ministrul Ialomiţianu, adăugând că este vorba despre "cei care au iahturi, vile şi îşi petrec vacanţele în locurile unde tarifele sunt extrem de mari, iar ei nu pot să justifice (cheltuielile-n.r.) prin veniturile declarate".

Este cat se poate de clar faptul ca declaratia de mai sus nu reprezinta decat propaganda politica.Legea exista si acum, doar ca ea nu era pusa in aplicare.Am vazut cu totii ca in tarile civilizate din UE, fiscul chiar reprezinta o "putere".La noi insa este altceva...Majoritatea firmelor private declara in acte ca sunt la limita de supravietuire desi in fapt ele prospera.Chiar sunt curios care este bilantul firmei Titan Mar a lui Videanu sau al firmelor de asfalt ale lui Cocos.
Cat despre vacantele exotice ale unor imbogatiti, sa fim seriosi, ele chiar nu pot sa fie controlate de catre statul roman.Fiind vorba de o alta tara, este cat se poate de clar faptul ca cine ajunge acolo se supune legilor din tara respectiva.
In concluzie, declaratia lui Ialomiteanu nu reprezinta decat "praf in ochii alegatorilor"...Un alt fel de a vinde "blana ursului din padure"...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu