duminică, 5 decembrie 2010

Vacanta de iarna mai lunga cu zece zile?

Liderul PDL Gheorghe Flutur, a propus, duminică, la Gala olimpicilor suceveni, ca vacanţa de iarnă să fie prelungită cu zece zile sau cel puţin o săptămână, astfel încât elevii să savureze sărbătorile de iarnă, arătând că şcoala începe imediat după Anul Nou.
"Copiii ar trebui să savureze sărbătorile de iarnă mai mult. Trebuie să ne gândim şi în funcţie de comportamentul copiilor, mai ales că în perioada premergătoare sărbătorilor atenţia acestora este mai puţin îndreptată spre şcoală, iar vacanţa lor se încheie imediat după Revelion", a explicat Flutur.
El consideră că vacanţa de iarnă ar trebui prelungită dacă nu cu zece zile, cel puţin cu o săptămână, arătând că îi va face această propunere chiar ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu.

In principiu, toata lumea este de acord cu faptul ca vacanta elevilor se termina prea repede, in sensul ca la doar cateva zile dupa Revelion elevii vor fi nevoiti sa mearga la scoala.Doar ca la lucrul acesta trebuiau sa se gandeasca liderii PDL nu acum, in prag de vacanta ci cu mult timp inainte de inceputul anului scolar, atunci cand a fost elaborat ordinul de ministru nr. 4034/2.06.2010 cu privire la structura anului şcolar 2010 – 2011.
In fond, in ce calitate face Gheorghe Flutur aceasta propunere? Din cunostintele mele el nu a avut nici o tangenta cu Ministerul Educatiei in aceasta perioada iar singurul lucru de care isi amintesc romanii cu privire la Flutur este "lupta" acestuia cu gripa aviara din perioada in care era ministrul Agriculturii.Atunci cand s-a facut mare tam-tam pe acest lucru pentru ca apoi sa apara si "firmele PDL-iste" salvatoare, firme care au dat adevarate tunuri financiare in perioada aceea.
Si cum un ordin de ministru nu poate fi schimbat decat printr-un alt ordin de ministru, singura persoana care poate modifica perioada vacantei de iarna este ministrul educatiei.
Doar ca, in mod logic acesta nu poate sa mai acorde decat 3 zile de vacanta elevilor, pentru ca la sfarsitul lunii ianuarie se termina semestrul I si pana atunci mediile trebuiesc incheiate.
In concluzie, propunerea lui Gheorghe Flutur nu este decat o propunere populista, prin care cei de la PDL incearca sa isi mai gaseasca cativa simpatizanti din randul elevilor si al cadrelor didactice.
Doar ca cei de la PDL ar trebui sa isi aminteasca faptul ca reducerea salariilor cu 25% este prevazuta doar pana la data de 31 decembrie 2010 si ca singura masura normala pe care o pot lua incepand cu 1 ianuarie 2011 este revenirea salariilor la valoarea lor initiala.
Daca nu vor face lucrul acesta, cei de la PDL vor continua sa coboare in sondaje si, cu siguranta ca sansele lor de a mai intra in Parlament la urmatoarele alegeri se vor diminua foarte mult...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu