joi, 16 decembrie 2010

Scoala lui Funeriu...Un elev a degerat in drum spre scoala...

Un copil de 14 ani din judeţul Vaslui a ajuns la spital cu degerături la picioare, după ce a mers patru kilometri pe jos spre şcoală, prin zăpadă. Elevul urmează acum un tratament la domiciliu.

Paul este elev în clasa a VIII-a. Pentru că şcoala din satul Băleşti, acolo unde locuieşte, nu are decât clase primare, Paul şi mai mulţi copii sunt nevoiţi să înveţe în comuna învecinată. De obicei, transportul copiilor este asigurat de un autobuz. Numai că joi dimineaţă, din cauza gerului, maşina nu a mai pornit.

"Am aşteptat autobuzul şi n-a mai venit, am înţeles că a îngheţat motorul. Am aşteptat un sfert de oră şi când am văzut că nu mai vine, am luat-o pe jos", povesteşte băiatul.

Îmbrăcat într-un pantalon de trening şi fără şosete în picioare, Paul a mers pe jos, la minus 15 grade Celsius. A ajuns la şcoală după o oră, cu degetele de la mâini şi picioare degerate. Profesorii i-au acordat primul ajutor.

La spitalul din Vaslui, copilul a primit îngrijiri medicale, iar acum urmează un tratament la domiciliu. Paul este cunoscut ca fiind un elev foarte bun, în ciuda faptului că provine dintr-o familie nevoiaşă. Părinţii nu muncesc, iar tot satul ştie că beau. Cu toţii trăiesc din alocaţiilor celor doi copii.

Profesorii spun că şcoala din Deleşti are un microbuz care ar putea să-i transporte pe elevi, numai că maşina zace în curte, pentru că nu sunt bani de benzină. Cel care ar trebui să aloce banii este Inspectoratul Şcolar Vaslui.

Sursa www.antena3.ro

Desi pentru europeni ar putea sa para ceva neverosimil, iata ca in Romania anului 2010 un elev a degerat in drum spre scoala.Si probabil ca nu este singurul in aceasta situatie.Poate ca ministerul ar trebui sa faca ceva concret tocmai pentru elevii din mediul rural.Se stie faptul ca in acest mandat PDL, multe scoli din mediul rural au fost inchise iar elevii sunt nevoiti sa stabata pe jos multi kilometrii pentru a ajunge la scoli din comunele invecinate.Atunci cand au ales aceasta masura cei de la minister trebuiau sa vina si cu solutii de transport, mai ales pe timp de iarna.Cum s-ar simti actualul ministru al educatiei daca intr-o dimineata geroasa ar fi nevoit sa vina la minister pe jos si nu cu masina institutiei? Doar ca asa se intampla de cele mai multe ori la noi.Atunci cand cineva ajunge intr-o anumita functie pare ca uita ce anume trebuie sa faca.Desi functia respectiva este o functie publica care este retribuita de la buget...Din banii mei si din banii dumneavoastra...


Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. Este de neconceput asta. Si tovarasul funeriu vrea sa mai inchida scoli ca si mai multi copii sa trebuiasca sa faca kilometrii pt a ajunge la scoala. Eu nu stiu cu ce au gresit romanii sa fie "daruiti" cu asemenea imbecil ca ministru.

    RăspundețiȘtergere