vineri, 8 aprilie 2011

Apara Bucurestiul...

PNL si PC au instalat peste 50 de corturi in Bucuresti si au amplasat bannere pe stalpi, cu mesajul “Apara Bucurestiul de Elena Udrea. Semneaza pentru referendum”. “Apara Bucurestiul” este sloganul campaniei lansate de PNL si PC pentru organizarea referendumului pentru Legea Capitalei, informeaza Mediafax. Cu aprobarea Primariei Generale, cele doua formatiuni politice au instalat zeci de corturi pe majoritatea arterelor principale din Bucuresti si au atarnat pe stalpi bannere pe care se poate citi mesajul de mai sus. Pe langa pliantele care se impart in corturi, bucurestenilor le-a mai fost pus la dispozitie si un site www.aparabucurestiul.ro . Campania de strangere de semnaturi a inceput pe 28 martie si este autorizata sa se desfasoare pana pe data de 29 aprilie. Cele doua partide, PNL si PC, vor mentinerea actualului sistem administrativ, adica alegerea primarilor de sector de catre bucuresteni.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat, dupa consultarile pe care le-a avut cu Crin Antonescu si Victor Ponta, ca referendumul pentru Legea Capitalei ar putea fi organizat la sfarsitul lunii mai. Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, a declarat, recent, dupa o dezbatere privind Legea Capitalei, ca aceasta propunere legislativa ar putea intra in vigoare incepand cu alegerile din 2012, negand ca prin aceasta vor fi desfiintate sectoarele. In ceea ce priveste referendumul la nivelul Capitalei, Udrea a spus ca va avea loc, probabil, la sfarsitul lunii iunie. In replica, presedintele PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, a precizat ca Elena Udrea detine majoritatea in CGMB, el apreciind ca, in aceste conditii, este o “ipocrizie” din partea acesteia sa afirme ca ar sustine organizarea unui referendum pe Legea Capitalei.Chiliman a spus ca USL a strans in zece zile circa 32.000 de semnaturi de la bucuresteni in favoarea organizarii unui referendum pe Legea Capitalei si ca speranta sa este ca se va ajunge la 300.000 de semnaturi.
Asadar, daca dorim ca Bucurestiul sa nu incapa total pe mana Elenei Udrea si a PDL-ului, ar fi bine sa semnam pentru referendum.Iar la vot sa votam pentru sistemul de acum, cel cu 6 sectoare...Nu vi se pare ca datorita Elenei Udrea si a gastii ei trebuie sa cheltuim multi bani in aceasta perioada de criza pentru organizarea acestui referendum? Nu credeti ca cei de la PDL au depasit masura?

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu