marți, 19 aprilie 2011

"Şansa la demnitate" a ministrului Botis ar fi sa isi dea demisia...

Ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, a declarat că soţia sa câştiga 8.000 de lei pe lună pentru activitatea de consilier în cadrul proiectului "Şansa la demnitate" derulat de Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa şi finanţat din fonduri UE şi guvernamentale.

Potrivit lui Botiş, "este posibil" să fi fost o greşeală din punct de vedere moral participarea soţiei sale în proiect.

"Poate că este o greşeală din punct de vedere moral prezenţa soţiei mele în proiect. Am discutat ca ea să se retragă din calitatea de angajat al acestei socieţii. Ca ministru am datoria de a sta departe de acuze de acest tip, consider că este o greşeală din acest punct de vedere", a declarat ministrul Muncii.

Acesta a reluat afirmaţia că "în mod clar" dacă ANI constată un conflict de interese în cazul său, va demisiona "în următorul moment". Botiş a ţinut să-şi ceară scuze public pentru această situaţie, precizând că nu doar soţia lui se va retrage din proiect, şi că şi un consilier de la cabinetul ministrului Ioan Iany Moroşanu şi-a prezentat demisia.

Ioan Botiş este verificat de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care urmează să stabilească dacă demnitarul se află într-un conflict de interese, având în vedere că soţia acestuia este consilier pe proiectul "Şansa la demnitate", finanţat de UE şi Guvern.Şi Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) s-a autosesizat după articolele din media legate de un posibil conflict de interese în care s-ar afla ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, şi a început o anchetă, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse din conducerea instituţiei.

Asadar, ministrul PDL-ist Botis asteapta sa vada ce va spune ANI pentru a-si da sau nu demisia.Nu conteaza faptul ca atat sotia sa cat si un consilier de la cabinetul sau fac parte din acest proiect, nu conteaza faptul ca firma care a castigat acest proiect isi are sediul in curtea ministrului Botis, nu conteaza faptul ca acest proiect a fost aprobat de catre ministerul pe care Botis il conduce...Nu mai conteaza nimic in Romania iar bunul simt este doar o amintire din trecut.Poate ca ministrul Botis nu realizeaza faptul ca "el este cel care centreaza si tot el (prin sotia) sa, este cel care da cu capul".Poate ca ministrul Botis nu realizeaza nici faptul ca suma de 8000 de lei pe care o primeste sotia sa pe luna prin acest proiect reprezinta mai mult de 5 salarii minime pe economie...

In cunoscutul "stil" PDL-ist, ministrul Botis nu isi va prezenta demisia.Eu insa as avea o curiozitate...Oare cati dintre ministrii cabinetului Boc sunt implicati in "proiecte" de acest gen?


Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL4




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu