luni, 4 aprilie 2011

Nu sunt bani pentru profesori dar sunt bani pentru partid...

Europarlamentarul Cristian Preda critică, pe blog, proiectul de Lege privind salarizarea profesorilor în 2011, afirmând că este plin de greşeli de ortografie, formulări neglijente şi formule goale de sens, şi că felul în care actul arată este cel mai bun argument pentru nevoia măririi salariilor.
"Citesc proiectul de Lege privind salarizarea profesorilor în 2011 şi nu reuşesc să înţeleg cum e posibil să se strângă într-un act oficial: - atâtea greşeli de ortografie, precum, ca să mă limitez la prima pagină a documentului citat, «reclamaţi» în loc de «reclamanţi» sau «desfăşurarea activităţilor specifice sistemul»; - atâtea formulări neglijente, de felul: «Practică judiciară a condus la un sistem de sistem de salarizare neunitar, ajungându-se la situaţia în care, salariaţi care ocupă funcţii identice să primească salariu diferit. În prezent sunt judeţele Suceava şi Botoşani, unde salariile sunt majorate cu 33%, faţă de celelalte judeţe, unde în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat se desfăşoară aceleaşi activităţi didactice»", scrie Preda.De asemenea, el menţionează că proiectul conţine "atâtea fraze eliptice, cum este, de pildă, cea care spune: «Riscul major care ar putea genera un impact financiar considerabil pentru anul 2011»; - atâtea formule goale de sens, aşa cum este cea care afirmă că «Elevul este cel care generează asigurarea surselor de finanţare de la buget» sau cea care spune: «Deoarece specificul activităţilor desfăşurate de către personalul din sistemul naţional de învăţământ impune o reglementare specifică…»".
Cristian Preda adaugă că proiectul conţine "atâtea locuri în care domină filosofia «copy paste», cum e o parte din capitolul despre impactul proiectului de lege: «2. Impactul asupra mediului de afaceri. Prezentul act normativ nu are impact asupra mediului de afaceri. 3. Impact social. Prezentul act normativ nu are impact asupra mediului de afaceri»; - atâtea rubrici în care informaţii utile sunt evitate cu ajutorul formulei «nu este cazul»; - atâtea erori de plasare a virgulei etc. etc".
"De fapt, felul în care arată acest document al Ministerului Educaţiei e cel mai bun argument pentru nevoia măririi salariilor din învăţământ. Eu nu cred că o reformă a educaţiei poate reuşi în condiţii de austeritate. Ministrul Funeriu crede contrariul. Sunt convins însă că împărtăşim măcar un lucru, şi anume ideea că o reformă a educaţiei nu poate fi formulată cu superficialitatea cu care vorbesc precupeţele din piaţă. Altfel, ajungem nu doar la o reformă fără bani, ci şi la o reformă fără formă", scrie Preda.
Asadar, forma acestui proiect este contestata chiar din interiorul partidului de guvernamant.Doar ca PDL-un nu tine cont de nici o opinie si astazi a hotarat punerea in aplicare a acestei ordonante de guvern care limitează creşterile salariale pentru profesori.
In tot acest timp Elena Udrea isi vede de afacerile ei si ne pregateste o noutate…Proiectul “Schi in Carpati” in valoare de 150 de milioane de euro. Românii şi străinii sunt invitaţi să uite Austria şi să schieze în Vulcan sau Petroşani, unde găsim versanţi fără zăpadă şi pe pârtii prea scurte, care se termină în curtea oamenilor.Deşi foarte scump, proiectul guvernamental este lipsit de studii elementare privind clima, amplasarea pârtiilor şi numărul realist de turişti pe care ar putea atrage.Probabil ca se urmareste ca atunci cand timpul nu permite bani din asfaltari sa se faca afaceri cu zapada.Evident ca tot de catre firmele agreate de catre putere.Adevarul este ca alegerile se apropie si “galetile” respective costa bani…
Iata ca, pentru profesori nu sunt bani, desi acestia au castigat procese in instanta dar sunt multi bani pentru proiecte care aduc fonduri la partid.Sunt curios daca dupa ce vor pierde alegerile viitoare, cei de la PDL vor da socoteala pentru toate aceste abuzuri.Si poate ca atunci, hotararile din instanta care ii vor privi pe guvernantii de acum, se vor pune in aplicare…Doar asa se mai poate face dreptate in Romania …


Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu