luni, 11 aprilie 2011

Efectele Legii Educatiei...Profesori agresati de catre elevi...

Întreaga scenă poate fi vazuta aici si a fost filmată de unul dintre colegii elevului recalcitrant fiind postată ulterior pe internet.
„Filmuleţul postat pe Youtube este de la noi de la şcoală şi este realizat la sfârşitul unei ore. Elevul este în clasa a IX-a şi chiar acum o să luăm legătura cu părinţii. Am sunat şi dirigintele clasei. Comportamentul acestui elev ne uimeşte şi pe noi, nu a mai făcut probleme atât de grave până acum. Este de apreciat domnul profesor de economie pentru atitudine. Se observă că şi-a păstrat calmul. Vom lua măsurile care se impun, după ce vom discuta cu părinţii, cu domnul profesor şi cu dirigintele clasei. Se vede clar că elevul nu a fost de acord cu notarea", a precizat Maria Anghelache, director educativ în cadrul Grupului Şcolar Bârseşti.
In locul profesorului respectiv ar fi putut fi oricare cadru didactic din Romania iar locul de desfasurare putea fi oriunde in aceasta tara.
Ceea ce vedeti in acest film reprezinta umilinta la care sunt supusi profesorii din Romania.Iar ceea ce a facut in mod fizic elevul respectiv au facut intr-un mod figurat actualii guvernanti.Cu un salariu de mizerie si neprotejati de nici o lege, profesorii din Romania au ajuns sa nu mai fie respectati de nimeni.S-au dus vremurile in care domnul Trandafir era un model in comunitatea respectiva.S-a ajuns in situatia in care acum, nu profesorii ii "bruscheaza" pe elevi ci elevii ii "bruscheaza" pe profesori..."Bombardati" din toate partile, profesorii inca rezita...Doar ca numarul celor care intra in sistem este tot mai mic si va fi, in mod logic si de cea mai slaba calitate.O sa ma intrebati probabil ce legatura are incidentul respectiv cu Legea Educatiei.
Explicatia este cat se poate de trista...Conform Legii Educatiei, elevul respectiv nu poate fi exmatriculat.Pentru ca este in clasa a IX-a, in invatamantul obligatoriu, acest elev poate sa aiba cel mult nota scazuta la purtare si, eventual sa ramana repetent la sfarsitul anului scolar.
Doar ca, pana la vacanta de vara, "victima si calaul" vor fi nevoite sa "traiasca" sub acelasi acoperis, respectiv in aceeasi sala de clasa.Intrebarea logica este cu ce autoritate morala va intra la ora urmatoare de curs, profesorul respectiv?


Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. orice elev care isi agreseaza dascalul trebuie pedepsit dupa fapta facuta dar si profesori trebuiesc pedepsiti copilul meu este patit si verbal si fizic dar fara urme palme in cap in spate tras de urechi acasa ea la 12 ani nu stie ce este bataia sau umilintaare note mici la unele materii dar mi le spune nu imi ascunde ce sa fac nu vreau sa o mut?oras voluntari

    RăspundețiȘtergere