vineri, 4 noiembrie 2011

Profesori care "fac de ras" meseria de educator...Cazul profesoarei de fizica de la Colegiul ”Traian Vuia” din Târgu Jiu ...

O profesoară de fizică de la Colegiul ”Traian Vuia” din Târgu Jiu a ajuns să păcălească părinții mai multor copii la clasa la care este diriginta. Profesoara împrumută bani de la aceștia, fără să îi mai înapoieze. Așa s-a întâmplat și ultima dată când a împrumutat bani.

Profesoara de fizică a cerut familiei unui elev să o împrumute cu 300 de Euro pentru a-i trimite fiului ei, student în Timişoara, să-şi plătească un examen pe care-l picase.Tatal elevului susţine că în la sfarşitul lunii august era bombardat cu mesaje venite din partea dirigintei fiului ei. Aceasta a cerut 300 de Euro cu promisiunea că îi dă înapoi 500 în data de 15 septembrie, cel târziu. Cu cele mai bune intenţii, omul i-a dat dirigintei 10 milioane, pentru că doar banii ăştia îi mai avea în casă. Deşi i s-a promis că va primi şi dobândă, omul declară că a refuzat-o pe profesoară în ideea că un bine trebuie făcut fără a cere nimic în schimb. Când a văzut că nu mai e chip să-şi ia banii înapoi,tatal elevului a depus plângeri la poliţie, la Judecătorie şi la Inspectoratul Şcolar în ideea că poate dirigintei i se va face teamă şi îi va da banii. Numai ca diriginta i-a trimis mesaje şi i-a spus că odată ce a anunţat pe toată lumea, nu mai are la cine să ceară, iar în acest fel nu are de unde să-i mai dea banii. Păgubitul a mers de nenumărate ori la conducerea liceului şi cu stupoare a aflat că nu e singurul pacalit de catre profesoara de fizică. Directorul Liceului Traian Vuia a declarat că mai sunt şi alţi părinţi care au împrumutat-o pe profesoară.” Prea multe nu se pot face”, declară directorul şcolii. Şi conducerea Inspectoratului Şcolar Gorj a declarat că va cere conducerii instituţiei de învăţământ să îi comunice măsurile pe care consiliul de administraţie le va lua în cazul profesoarei de fizica.

Acestea sunt faptele.Triste daca realizam ca ele se intampla intr-un liceu din Romania.

Regulamentul scolar este cat se poate de clar, cadrele didactice nu pot sa primeasca bani de la elevi sau de la parinti.Doar ca, in cazul de fata problemele par a fi mult mai grave daca tinem cont de faptul ca profesoara nu mai vrea sa restituie suma respectiva.Este posibil ca, in final, sa se ajunga la politie si la instantele de judecata.

Ce ramane in urma acestui scandal? In primul rand, o “pata neagra” pentru Colegiul ”Traian Vuia” din Târgu Jiu si pentru colectivul de profesori de acolo…


Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Un comentariu: