sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Consultare on-line "Tu faci lista scurta"...Pana si cei de la minister realizeaza inutilitatea multor documente scolare...

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului organizează, în perioada 18 noiembrie 2011 - 15 ianuarie 2012, o consultare publică în rândul cadrelor didactice, ce are ca obiectiv eliminarea documentelor a căror elaborare sau completare duc la supraîncărcarea muncii de zi cu zi a dascălilor. În intervalul menţionat anterior, pe pagina web a MECTS, http://www.edu.ro/, se va afla un chestionar cu lista documentelor pe care, potrivit legislaţiei în vigoare, MECTS şi ARACIP le solicită cadrelor didactice.

„«Tu faci lista scurtă!», pentru că ne dorim ca fiecare dascăl să spună răspicat ce anume consideră necesar. Vrem să ştim ce documente apreciază dascălii ca fiind utile în muncă lor de zi cu zi, şi ce consideră balast. Tot ce este inutil trebuie să dispară! Dar ceea ce convenim, în urma acestei consultări, ca fiind benefic pentru îmbunătăţirea activităţii la clasă va trebui să fie asumat de fiecare dascăl", explică Secretarul de stat, Oana Badea, scopul demersului.

Răspunsurile şi propunerile cadrelor didactice vor sta la baza deciziilor privind reducerea timpului alocat pentru redactarea sau completarea documentelor.

Ce vedeti mai sus reprezinta un comunicat oficial postat ieri pe site-ul ministerului.

Ca sa fiu sincer, eu unul nu cred ca dupa ce “ne-a impovarat” cu fel si fel de hartii si situatii, conducerea ministerului ne intreba “sincer” care dintre ele sunt acum inutile.Cu siguranta ca si acest aparent sondaj “democratic” ascunde ceva, asa cum s-a intamplat de fiecare data atunci cand am fost, chipurile, consultati.Poate ca ar fi bine ca un numar cat mai mare de profesori sa completeze acest chestionar pentru ca cei de la minister sa realizeze ca marea majoritate a actualelor documente scolare trebuiesc eliminate.

De curiozitate am intrat si eu pe acest link si am considerat ca, la capitolul “Documente completate de cadrul didactic” singurele documente care sunt utile sunt catalogul clasei precum si planificările anuale dar fara proiectele unității de învățare.Cat priveste “Documente completate de cadrul didactic diriginte” eu unul consider ca in afara unui portofoliu al dirigintelui dar intr-o alta forma decat cea postata pe site, toate celelalte documente sunt complet inutile.Un diriginte bun chiar stie ce are de facut in mod practic pentru bunul mers al clasei si chiar nu cred ca este necesar sa isi piarda timpul cu hartii inutile in loc sa fie prezent in mijlocul elevilor clasei.

Despre “Documentele solicitate de A.R.A.C.I.P. “ cred ca acestea sunt inutile in marea lor majoritate.

Ca o concluzie, poate ca ar fi bine ca cei de la minister sa realizeze faptul ca locul profesorului este la catedra, in mijlocul elevilor si nu undeva la un birou de unde sa scrie diverse “rapoarte” pe care oricum nu le citeste nimeni.

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Un comentariu:

  1. NE-AM TAMPIT DE ATATEA HARTI NEFOLOSITOARE.... Au aparut ca ciupercile dupa plaie numeroase comisii.... Oare noi am invatat sa fim medici, politisti sau mai stiu eu ce.. ??? Lasa-ti- ne sa facem ceea ce am invatat!!!!!! Cei ce nascocesc fel de fel de comisii de tot felul ,ii indrum spre spitalul 9. EU NU VREAU SA MOR NEBUN!!!Ei nu fac decat sa ne indobitoceasca .Sunt foarte curios daca ei sunt implicati in aceste .... rahaturi.. MAI ALES CAND E VORBA DE O SCOALA MICA UNDE SARCINILE SE IMPART LA 4-5 PERSOANE....SI NEPLATITE PT. ACESTE TAMPENII,NORMAL... ARZA-V-AR FOCUL DE NENOROCITI ,CARE SPUNETI CA AVETI SCAUN LA CAP.... Si eu ma intreb, la care CAP????

    RăspundețiȘtergere