vineri, 14 septembrie 2012

Manualele şcolare vor fi înlocuite cu ebook-uri

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, de curând, că manualele electronice reprezintă o necesitate pentru şcoala românească. Manualele tradiţionle ar urma să fie schimbate cu ebook-uri după ce programele şcolare vor fi modificate.

„În învăţământul superior am introdus acest sistem de mai mulţi ani şi a fost extrem de bine primit de studenţi astfel încât cred că şi manualul electronic va fi recepţionat cu atractivitate de elevi. Dacă vor fi introduse aceste ebook-uri, elevii ar scăpa de greutatea ghiozdanului, care a fost de foarte multe ori invocată de părinţi, de presă, şi în general, de oamenii şcolii. În al doilea rând, cred că generaţia tânără este mult mai atrsă de lucruri noi. Un manual electronic ar fi un element de noutate şi ar fi recepţionat pozitiv. În al treilea rând, că prin programele de informatizare pe care le-am avut începând din 2000 încoace foarte multe lecţii sunt în format electronic. Practic, acest material didactic ar putea să fie în continuare pus la dispoziţia elevilor şi, cu infrastructura necesară, ar putea să-l folosească” a explicat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei a precizat că nu se poate pronunţa cu privire la data când vor fi introduse manualele electronice, pentru că deocamdată trebuie schimbate programele şcolare.

Cu siguranţă că introducerea manualelor electronice ar redeştepta spiritul şi interesul elevilor către studiu, venind în întâmpinarea modului de viaţă modern pe care deja aceştia îl au. Maniera electronică de studiu cred că ar fi foarte atractivă pentru elevi, simplificându-le foarte mult accesul şi modul de învăţare.

Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu