joi, 20 septembrie 2012

Mesajul public transmis de Victor Ponta lui Daniel Funeriu


În şedinţa Guvernului de miercuri, 19 septembrie, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să pregătescă pentru anul următor un sistem de şcolarizare care să protejeze copiii şi părinţii, apreciind că formula clasei pregătitoare iniţiată de fostul ministru, Daniel Funeriu reprezintă o „harababură şi o prostie.” Premierul a precizat că doreşte să transmită acest mesaj în mod public în prezenţa jurnaliştilor.
„Eu în continuare susţin că harababura şi dezastrul generat de fostul ministru Funeriu cu clasa pregătitoare reprezintă o harababură şi o prostie şi vă susţin în continuare pentru a repune lucrurile în ordinea lor normală: clasă pregătitoare la grădiniţă. La cinci ani jumate îl trezeşti (pe copil) la 7 dimineaţa, îl ţii opt ore... asta numai supraoamenii de tip Funeriu sunt capabili, noi ceilalţi, oamenii obişnuiţi, nu avem asemenea pretenţii, dorim să avem grijă de copii, nu să ne batem joc de copii. Dacă nu au reuşit să ăşi ducă cele 50 milioane lei la firmele lor, cred că nu mai au niciun interes în clasa pregătitoare” a transmis Victor Ponta.

Profesor: Roxana CERCEL

3 comentarii:

  1. ponta stie despre ce vorbeste? mai exact, cand duci copilul la gradinita, la ce ora il duci? nu-l trezesti tot la 7? iar la gradinitele cu program prelungit, cate ore sta copilul.
    iar in acuze e bun. in 4 luni s-ar fi putut schimba „dezastrul” lui funeriu. numai ca ministrii au avut treaba cu stanford, cu plagiate, cu aparari de plagiate sau cu incompatibilitati, dar in nici intr-un caz cu problemele din invatamant.

    RăspundețiȘtergere
  2. e fals berenger. Clasa pregatitoare nu poate incepe la 5 ani ci macar la 7 ani. Clasa pregatitoare nu mai este "gradinita". Exista lectii si teme pt acasa. In clasa pregatotoare nu se doarme la pranz. funeriu a implementat o prostie iar ponta o continua sustinand ca ea trebuie sa fie facuta in gradinita fara sa prelungeasca varsta la gradinita la macar 7 ani. Cunosc foarte bine sistemul francez.

    RăspundețiȘtergere
  3. inca o data ponta dovedeste ca nu stie despre ce vorbeste. nu vor fi nicaieri opt ore la clasa 0. iar faptul ca, la 6 ani se fac lucruri diferite fata de gradinita, mi se pare absolut normal. eu, la 6 ani si mai putin de o luna, eram in clasa I, iar la varsta la care se intra acum in scoala aveam un set de cunostinte si deprinderi pe care acum de abia le prind pe la 8 ani. nu e vorba de supraoameni, ci de lucruri pe care un copil dezvoltat normal le face fara probleme. in rest, abrambureala e mare, dar e descalificant sa arunci vina doar intr-o parte cand sunt atatea lucruri care nu merg pentru ca tu nu ai luat deciziile la timp.
    eu am o alta mare problema: pana a intra la scoala, copilul este deja institutionalizat de 4 ani. se construieste deja societatea dupa chipul si asemanarea statului. de, panseuri de liberal...

    RăspundețiȘtergere