luni, 17 septembrie 2012

Clasa pregătitoare rămâne în aceeaşi structură şi la anul

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat într-o emisiune televizată că clasa pregătitoare va rămâne şi la anul în aceeaşi structură, iar pregătirile vor începe chiar de săptămâna aceasta.

Ministrul Educaţiei a remarcat că mutarea clasei pregătitoare în şcoli a creat situaţii alarmante, s-au desfiinţat laboratoare sau cancelarii pentru a se crea spaţii pentru această structură.

„La jumătatea anului va trebui să facem o evaluare să vedem dacă este necesar să mergem în şcoli. Ar fi trebuit amenajat şi un spaţiu de joacă. Vom face o analiză foarte atentă. Cred că trebuie să rămână în cadrul învăţământului obligatoriu. Avem mai puţini elevi în şcoala preuniversitară. Dar reducerea aceasta este uniformă. Nu este normal să desfiinţăm în alte zone cancelaria sau un laborator. Într-o şcoală este bine ca un copil de 6 ani să fie cu unul de 9 ani. Şi pe mine mă îngrijorează că va fi cu unul de 16 ani” a declarat ministrul.

Totodată, ministrul a vorbit şi despre un program after-school.

„Aş vrea să rog directorii să se gândească la programul after-school, într-un spaţiu pe care primăria l-ar pune la dispoziţie. În viitor, ar trebui să începem înscrierea mult mai devreme şi să lăsăm părinţii să aleagă. Să ne organizăm mai bine şi din timp. Trebuie să începem de săptămâna viitoare pregătirea pentru clasa pregătitoare de anul viitor. Dacă aş compara şcolile de astăzi cu ce aveam acum 10 ani suntem într-o situaţie mai bună, eforturi s-au făcut. Resursele insuficiente acordate au făcut ca ministerul să nu poată să acopere nevoile” a precizat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu