marți, 27 noiembrie 2012

ALINA GORGHIU, un tânăr deputat care tebuie să rămână avocatul cetatenilor in Parlament


Tânără, plină de entuziasm şi spirit de iniţiativă, Alina Gorghiu a demonstrat în cei 4 ani de mandat că merită să-şi reprezinte alegătorii pentru încă patru ani. În activitatea parlamentară s-a implicat în probleme de tot felul: pensii, justiţie, educaţie, cultură, iar filiala PNL sector 5 a prins viaţă de când Alina o deserveşte. Alegătorii din Colegiul 22 i-au oferit încrederea lor prin vot, iar ea a lucrat dedicat pentru aceştia.
Pentru viitorul mandat Alina Gorghiu îşi propune proiecte îndrăzneţe, dar fezabile. Realistă şi încrezătoare Alina îşi invită alegătorii la vot pentru a parcurge împreună un drum mai bun.
În calitate de Secretar al Comisiei Juridice, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaţilor, Alina Gurghiu a pus justiţia în vârf de lance în activitatea sa parlamentară. În noul mandat îşi doreşte să înfiinţeze centre de consultanţă juridică pentru cetăţeni pentru a le prelua problemele şi a le duce mai departe spre a fi rezolvate. De asemenea, doreşte să echilibreze dialogul între Ministerul Justiţiei, Consiliul Suprem al Magistraturii, Agenţia Naţională de Integritate, Parchetul General şi DNA.
În cultură, Alina continuă demersul iniţiat în primul său mandat „Donează o carte”, o campanie în urma căreia unii dintre elevii din sectorul 5 au fost beneficiari. Bibliotecile, ale căror rafturi încă mai aşteaptă cărţi, au fost înnobilate cu volume donate de care astăzi se pot bucura cititorii.
Locuitorii sectorului 5 din Colegiul 22 vor beneficia de un portal online pentru oferte şi cereri de muncă. Programul va prezenta ofertele de muncă existente în Bucureşti, identificându-le pe cele din sectorul 5. De asemenea, va fi creată o platformă online pentru consultanţă în alegerea unei cariere. Astfel tinerii vor învăţa cum să redacteze un CV, cum să scrie o scrisoare de intenţie atractivă pentru angajator sau alte informaţii legate de aplicaţii, angajare, cariere.
Pentru că Alina Gorghiu este fan declarat al mişcării în aer liber, ea propune continuare proiectului demarat anterior „Burta jos”, iar ediţiile dedicate bicicliştilor să devină manifestări cu tradiţie. Aşadar, propune ca mijloc de transport alternativ, bicicleta, fapt ce ar oferi bucureştenilor şansa de a scăpa de aglomeraţia din trafic şi de a respira un aer mai puţin poluat.

Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu