marți, 13 noiembrie 2012

Noi valori pentru premiile olimpicilor stabilite de Ministerul Educaţiei


MECTS a stabilit noile valori ale premiilor acordate elevilor care au câştigat olimpiade şi concursuri internaţionale organizate în ţară sau în străinătate valabile în anul 2012. Acestea variază între 2480 şi 12180 lei.
Potrivit ordinului MECTS, valorile cuantumurilor premiilor pentru recompensarea elevilor premiati la olimpiadele internationale, pe obiecte de invatamant, acordate de MECTS, in anul 2012, sunt urmatoarele: premiul special pentru medalia de aur si punctaj maxim -12.180 de lei, premiul I - 9.430 de lei, premiul II - 8.080 de lei , premiul III - 5.770 de lei, iar mentiune - 3.940 de lei.
Valorile premiilor pentru recompensarea elevilor premiati la Olimpiadele Balcanice, Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada, Olimpiada Central Europeana de Informatica, Olimpiada D.I. Mendeleev, Olimpiada Internationala de Limba Maghiara, Olimpiada Internationala de Limba, Comunicare si Literatura Romana, Olimpiada Internationala de Matematica a Liceelor Maghiare din Europa, Olimpiada Internationala de Stiinte a Uniunii Europene, Olimpiadele Internationale de Limba Latina Sulmona si Venosa, Olimpiada Internationala de Limba Turca, Olimpiada Internationala de Matematica pentru Eleve acordate de MECTS in anul 2012, sunt: premiul I -4.310 lei, premiul II -3.670 de lei, premiul III -2.860 de lei, mentiune - 2.480 de lei.
Profesorilor care au pregătit elevii li se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii premiaţi.
Cât despre şcoala de unde provine elevul, aceasta va fi recompensată cu un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. Premiul se va utiliza pentru dotări destinate spijinirii calităţii procesului de învăţământ la disciplina pentru care s-a obţinut premiul.
Aşadar, dragi colegi şi elevi aveţi toate motivele să vă implicaţi în concursurile şcolare naţionale şi internaţionale. Efortul vă va fi răsplătit!!!


Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu