joi, 15 noiembrie 2012

Ieri, în şedinţă de guvern s-a pus în discuţie ordonanţa privind BAC-ul profesional


Ieri, 14 noiembrie, a fost discutată Ordonanţa de Urgenţă privind bac-ul profesional în şedinţă de guvern. Ministrul Educaţie, Ecaterina Andronescu speră ca elevii să poată opta pentru acest tip de examen din anul 2013. Proiectul ar putea fi aprobat săptămâna viitoare.
„Bacalaureatul profesional este permisul pentru intrarea pe piaţa muncii şi este o şansă ăentru cei care nu vor să meargă spre învăţământul superior. Este o formă deschisă de învăţământ, în sensul în care un tânăr care a susţinut Bac-ul profesional se răzgândeşte şi doreşte să se îndrepte spre învăţământul superior, acest lucru este posibil,” a declarat ministrul la şedinţa Comisiei de Dialog a Prefecturii Cluj. Dumneaei consideră că bacalaureatul profesional ar trebui să îi ajute pe elevi, „să devină proprii lor stăpâni, să îşi deschidă mici afaceri de familie.”
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a declarat că a decis redactarea unei Ordonanţe de urgenţă a Guvernului privind bacalaureatul profesional, după ce a constatat că prin procedură parlamentară măsura nu ar intra în vigoare în timp util.


Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu