miercuri, 28 noiembrie 2012

Concurs European de limbi străine pentru elevii români


Ieri, 27 noiembrie, a avut loc cea de-a şasea ediţie a concursului european pentru tinerii traducători „Juvenes translatores”. La această competiţie s-au înscris 33 de licee din România.
Concursul s-a desfăşurat simultan în 746 de şcoli din Uniunea Europeană, precum şi în unităţi de învăţământ din Noua Caledonie şi Insulele Cayman. Au putut fi inscrisi în competiţie între doi şi cinci elevi din fiecare şcoală născuţi în anul 1995. Au participat peste 3000 de elevi.
Întrecerea în competenţe lingvistice a început la ora 11:00 în România. Elevii au avut la dispoziţie două ore pentru a traduce un text, la alegere, de o pagină, bazat pe oricare dintre cele 506 combinaţii posibile de limbi dintre cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene.
Tema textelor a fost solidaritatea dintre generaţii, pentru a marca Anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii.
Evaluarea testelor va fi efectuată de traducători din cadrul Comisiei Europene. Va fi desemnat câte un câştigător pentru fiecare stat membru. Câştigătorii vor fi anunţaţi în luna februarie 2013 şi vor fi invitaţi la Bruxelles pentru a-şi primi premiile în luna aprilie.

Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu