miercuri, 7 noiembrie 2012

Zvonuri-BOMBĂ despre bacalaureat 2013


Vă CITEZ o informaţie despre care se spune că este „venită pe surse”, aşa cum se exprimă prompteristele. Informaţia are calitatea de zvon şi trebuie tratată în consecinţă şi se referă la cum ar putea decurge examenul de bacalaureat de anul viitor.

„Se zvoneşte că examenul de bacalaureat din 2013 va suferi câteva mici modificări.Se aude că doamna ministru Ecaterina Andronescu a decis să renunţe la INEPŢIA FUNERIANĂ privind PROBELE ORALE, numite ironic COMPETENŢE şi să introducă nota în locul aberantelor calificative.
Reamintesc argumentele pentru care fostul guvernant şi actual consilier cotrocenist, CALCULATORISTUL vitezei cu care a plecat pumnul băsescian către copil, poate fi socotit o excepţie de la normalitatea mintală.
Cele trei calificative cu care poate fi evaluat UTILIZATORUL textului de pe bilet, alias candidatul, sunt:
1.    MEDIU (dacă silabiseşte respectivul text sau nu)
2.    AVANSAT (dacă descifrează greoi textul de pe bilet)
3.    EXPERIMENTAT (dacă reuşeşte să citească şi să-şi dea cu părerea despre textul respectiv)
Se spune că PROBELE ORALE nu vor mai fi susţinute în faţa profesorului de la clasă, care-i ştie pe elevi de 4 ani, cunoscându-le capacităţile intelectuale, caracteriale, comportamentale etc., ci se va alcătui o comisie din afara liceului respectiv!
Se pare că la PROBA SCRISĂ, în locul textului argumentativ de la subiectul al doilea, se va formula cerinţa realizării unui eseu despre teme literare în operele studiate."

Nu există certitudinea că aceste măsuri se vor pune în aplicare. Sunt însă posibile, ca de altfel, şi alte surprize...
Dumneavoastră ce părere aveţi???


Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu