luni, 26 noiembrie 2012

Stelian Fedorca încurajează învăţământul profesional


La Conferinţa Naţionala „«Practica pe bune» - adevărata şansă a elevilor şi a studenţilor pentru ocuparea unui loc de muncă” organizată de SCEdu-Tim Consultanţă Europeană în perioada 23-25 noiembrie în Bucureşti, secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Stelian Fedorca, a declarat că şcoala profesională are peste 12.000 de elevi, iar aceştia doresc să înveţe o meserie, şi nu să obţină cei 200 de lei pe care îi dă Ministerul Educaţiei, pentru că sunt locuri de muncă unde angajatorul oferă în plus 200 de lei, masă şi transport.
„Analiza MECTS privind situaţia materială a elevilor înscrişi în acest an la şcoala profesională arată că doar 3000 urmau să beneficieze de bani de liceu, restul având o situaţie bună. Tinerii sunt interesaţi de un loc de muncă şi acesta poate fi dat prin şcoala profesională”, a declarat Stelian Fedorca.
În acest context el a precizat că ar vrea să schimbe proverbul: „Meseria se fură, nu se învaţă”, cu „Meseria se învaţă”. „«Practică să înveţi, învaţă să practici» se potriveşte pe această nouă filosofie în ceea ce priveşte formarea profesională”, a mai adăugat reprezentantul MECTS.


Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu