luni, 19 noiembrie 2012

Ecaterina Andronescua ne întăreşte faptul că pregătitoarea rămâne prima etapă a învăţământului obligatoriu fie la grădiniţă, fie la şcoală


Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a declarat că clasa pregătitoare va rămâne ca primul an al învăţământului obligatoriu, iar la nivel naţional se va face un sondaj în rândul părinţilor, pentru a se stabili dacă aceasta trebuie să funcţioneze în grădiniţe sau în şcoli.
„Vom face o analiză şi vom încerca să avem un dialog şi cu părinţii. La nivelul oraşului Craiova s-a făcut un sondaj, chiar au fost întrebaţi toţi părinţii care au acum copii în grupa mare şi părinţii elevilor din clasa pregătitoare, iar 98% au optat pentru grădiniţă. Poate nu va fi acest procent în toată ţara,” a declarat Ecaterina Andronescu, vineri, la Arad unde au avut loc manifestări culturale cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la înfiinţarea Preparandiei, prima şcoală pedagogică din Transilvania.
Cât despre cei care sunt acum clasa pregătitoare, ministrul a precizat că „vor merge mai departe cu acelaşi învăţător şi în acelaşi loc.”
Ministrul a mai afirmat că trebuie schimbat modul cum se înscriu copiii în clasa pregătitoare.
„După opinia mea, să nu-i dai dreptul părintelui să aleagă şcoala pe care o consideră cea mai potrivită pentru copilul lui mi se pare că nu este un lucru potrivit şi lucrul acesta trebuie să-l corectăm”, a specificat d-na Andronescu.

Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu