miercuri, 14 noiembrie 2012

Olimpicii vor primi azi premiile acordate de MECTS


Ieri vă făceam cunoscute valorile privind premiile olimpicilor oferite de MECTS. Azi vă anunţ că are loc festivitatea de înmânare a premiilor de către doamna ministru Ecaterina Andronescu.
Elevii care au participat în anul şcolar 2011-2012 la olimpiadele şi concursurile internaţionale şi au obţinut medalii şi distincţii vor fi premiaţi în cadrul unei festivităţi în sala Transilvania din sediul Guvernului României începînd cu ora 13:30.
Cu acest prilej vor fi recompensaţi cei 138 de elevi care au obţinut 155 de disticţii: 42 de medalii de aur şi premiul I, 45 de medalii de argint şi premiul II şi 29 de medalii de bronz şi premiul III. Acestora li se vor adăuga cei 168 de profesori care i-au pregătit pe elevi şi cele 74 de şcoli din care provin laureaţii.
Potrivit reglementărilor în vigoare, şi în acest an, prin ordin al ministrului Educaţiei,cuantumurile premiilor acordate medaliaţilor la olimpiadele internaţionale sau regionale pe discipline au fost indexate în raport cu rata inflaţiei. Astfel, noile cuantumuri pentru premianţii la olimpiade internaţionale sunt: 12.180 lei - medalie de aur şi premiul special pentru punctaj maxim, 9.430 lei - medalie de aur/ premiul I, 8.080 lei - medalie de argint/premiul II, 5.770 lei - medalie de bronz/premiul III şi 3.940 lei - menţiune. Valorile noilor premii acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev") sunt: 4.310 lei - medalie de aur/ premiul I, 3.670 lei - medalie de argint/premiul II, 2.860 lei - medalie de bronz/premiul III şi 2.480 lei - menţiune.
Pentru profesorul/ profesorii care au pregătit elevul/ elevii se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor. Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ.
Fondul total de premiere alocat de MECTS este de 2.001.045 lei.


Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu