marți, 10 aprilie 2012

Cătălin Baba ne anunţă că nu e o dramă să nu iei Bacalaureatul...


Într-un interviu acordat Evenimentului zilei, ministrul educaţiei Cătălin Baba ne anunţă că „nu e o dramă să nu iei Bacalaureatul”. Ministrul consideră că examenul de la terminarea liceului nu va fi o ghilotină care îi împiedică pe tineri să se dezvolte”.

Reprezentantul ministerului ne informează că nu vor fi schimbări în ceea ce priveşte structura, materia, forma de prezentare, totul rămâne ca anul trecut. Precizează că atunci când a preluat funcţia de ministru şi-a propus ca una dintre măsuri să fie păstrarea stabilităţii sistemului. Recunoaşte că în ultimii 20 de ani s-au schimbat foarte multe lucruri şi nu neapărat într-o direcţie bună.

Când a fost întrebat despre sistemul de supraveghere din sălile de examen, ministrul a menţionat că va fi păstrat şi chiar extins, pentru că anul trecut au existat câteva judeţe care din diverse motive nu au avut camere de supraveghere. De asemenea, el a mai precizat că acuzaţia Opoziţiei politice că Puterea doreşte să distrugă viitorul copiilor este doar „retorică politică” pe care anul aceasta fiind an electoral o aşteaptă şi mai acută. De altfel, s-a primit din partea părinţilor o reacţie pozitivă privind seriozitatea examenului de Bacalaureat, iar eşecul la acest examen „nu este o dramă”, spune ministrul.

Ca o părere personală, sunt de acord ca admiterea la facultate să fie foarte riguroasă, pe baza unui examen, iar selecţia celor care trec într-un stagiu superior de formare să fie foarte serioasă. Însă examenul de Bacalaureat care încheie un nivel de pregătire mi se pare că trebuie să fie accesibil şi oportun pentru toţi elevii. Acest examen marchează finaliatea unor ani de studiu, nu este un concurs, iar subiectele trebuie să fie de nivel mediu astfel încât să le poată aborda şi elevii care nu au fost olimpici.

Sistemul de supraveghere video mi se pare jignitor atât pentru elevi, dar mai ales pentru profesori. Suntem toţi trataţi ca nişte potenţiali infractori, ceea ce mi se pare trist.

Spor la pregătire, dragi profesori şi elevi!

Profesor Roxana Cercel

OCD-PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu