marți, 3 aprilie 2012

S-a dat startul inscrierilor la gradinita pentru anul 2012-2013...

Înscrierile la grădiniţă au început luni 2 aprilie şi se vor finaliza pe 30 aprilie. Fiecare grădiniţă va afişa numărul de locuri pentru care a fost proiectată şi numărul de copii ce vor putea fi înscişi, aprobat prin planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2012-2013, pe grupe de vârste: mică, mijlocie, mare. Zilnic, se vor afişa la sfârşitul programului de lucru, numărul de copii înscrişi şi numărul de locuri disponibile.

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Cristian Alexandrescu a făcut următoarea declaraţie la începutul lunii martie: "Estimăm că undeva în jur de 2-3.000 de locuri vor putea să fie în plus anul acesta pentru grădiniţele bucureştene, astfel încât să putem să dăm posibilitatea cât mai multor bucureşteni de a-şi duce copiii la grădiniţă". De asemenea, inspectorul general a făcut precizarea potrivit căreia Bucureştiul se află în imposibilitatea de a putea aviza favorabil cererile tuturor părinţilor care doresc să-şi înscrie copiii la grădiniţă, lucru care se întâmplă dintr-un motiv „obiectiv”: lipsa de spaţiu fizic pe care îl au grădiniţele. "Indiferent cât de mult ne-am dori să putem primi toţi copiii care doresc să înceapă cursurile unei grădiniţe, nu aveam posibilitatea fizică să-i introducem pe toţi în acest sistem. Se pare că în fiecare an aveam un număr de 7.000 -8.000 de cereri pe care nu puteam să le avizăm favorabil. Acest lucru, odată cu apariţia clasei pregătitoare la şcoală, va duce la o suplimentare, practic, a numărului de locuri în grădiniţe, dând posibilitatea ca acel deficit de număr de locuri pe care noi îl avem la nivelul municipiului Bucureşti să fie semnificativ redus".

Programul grădiniţelor pentru înscrieri poate fi consultat pe site-ul ISMB: www.ismb.edu.ro

Aşadar, acum putem observa şi o parte bună a înfiinţării clasei pregătitoare: degajarea spaţiului fizic în grădiniţe de către colegii mai mari plecaţi la şcoală şi implicit ocuparea acestuia, într-un grad mai mare, de catre nou veniţi. Cu toate acestea, Inspectoratul ne anunţă ca Bucureştiul se află în imposibilitatea de a acoperi toate cererile părinţilor.

Aşa că, dragi părinţi, luaţi-vă toate măsurile de precauţie privind îndeplinirea tuturor criteriilor de departajare la înscriere şi înarmaţi-vă cu răbdare până la afişarea rezultatelor finale!!!

Profesor Roxana Cercel

OCD-PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu