luni, 9 aprilie 2012

S-a încheiat „Şcoala Altfel”, suntem in vacanţa de primăvară...


De azi, 9 aprilie şi până pe 22 aprilie suntem în vacanţa de Paşti.

Ca un bilanţ al „Şcolii Altfel” am putea să spunem... doar ce bine că a trecut. Deşi toţi profesorii (diriginţi) s-au pregătit cum au ştiut mai bine, alegând cele mai inedite locuri pe care să le prezinte copiilor, au organizat concursuri sportive sau cercuri de dezbatere, de multe ori s-au trezit cu un efectiv redus de elevi. De ce? Fie pentru că elevii şi părinţii au înţeles că aceste programe sunt opţionale, iar frecvenţa nu este obligatorie, fie din lipsa reală a resurselor financiare pentru a susţine aceste activităţi. Fiecare ieşire cu elevii presupune o minimă resursă: pentru transport, pentru intrarile la diferite obiective, pentru „pachetel” etc. Şi de unde? Aceste acţiuni nu au fost susţinute de nicăieri!

Exemple costuri activităţi:

1. Transport o călătorie dus-intors metrou = 4 ron

2. Intrare muzeu elev = 2-6 ron

3. Pachetel (apa + sandwich) = 7,5 ron

4. Intrare film = 15 ron

5. Excursie (o zi) Dobrogea = 60 ron

Daniel Funeriu, iniţiatorul programului „Şcoala altfel” a acordat pentru derularea proiectului de anul acesta nota 8. El cere părinţilor să fie mai implicaţi în acţiunile propuse de şcoală. De asemenea, s-a declarat mâhnit pentru faptul că nu s-a făcut suficient peste tot în ceea ce-i priveşte pe elevii defavorizaţi, pentru că acest program avea şi scopul de a le aduce acestora o rază de lumină. De asemenea, mai spune că i-ar fi plăcut să vadă mai multe acţiuni îndreptate spre copiii cu dizabilităţi.

Tot fostul ministru al educaţiei, Daniel Funeriu, în interviul acordat ziarului Evenimentului Zilei, se felicită cumva pentru măsurile pe care le-a luat în pe când ocupa funcţia de ministru, precum învăţământul profesional, clasa pregătitoare, Şcoala Discovery, măsuri stricte la bac, examen la universităţi şi este „convins că dacă ar fi fost începute acum 20 de ani, învăţământul ar fi fost altundeva” . De asemenea, domnul Funeriu, în încheierea interviului are grijă să ne anunţe că în curând vin alegerile locale şi cetăţenii trebuie să ştie că primăriile şi consiliile ju¬deţene finanţează majoritatea cheltuielilor legate de şcoală. „Îi îndemn pe părinţi să-i voteze pe candidaţii care investesc în şcoală, în after-school-uri, şi nu pe cei care investesc în acţiuni electorale”, bineînţeles aşa cum ne-a amintit mai în sus că a făcut dânsul în timpul mandatului dumnealui.

Aşa că... în final, vă îndemn şi eu să analizaţi bine şi mai apoi să judecaţi/alegeţi!!!

Profesor Roxana Cercel

OCD-PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu