joi, 19 ianuarie 2012

Greva japoneza la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova...

Cadrele didactice ale Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova, înscrise în cele Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ Dolj şi în Sindicatul Învaţământului Preuniversitar Dolj, au intrat de ieri dimineaţă în grevă japoneză.

„Decizia de a protesta s-a luat la nivel de şcoală. Este o formă de a fi solidari cu protestatarii din ţară, şi, totodată, să ne exprimăm şi noi nemulţumirile, fără a afecta însă orele de curs. Aşteptăm să ni se alăture şi alţi colegi. Deocamdată nu putem adopta altă formă de manifestare în timpul orelor. Dar după ce plecăm de la şcoală, fiecare cadru didactic va fi liber să meargă să se manifeste şi la protestele publice”, a precizat Tina Călin, profesor de Ştiinţe Sociale la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova.

Profesorii intră la ore cu banderolă albă pe mână şi fiecare îşi ţine orele conform programei.

„Programul şcolii se desfăşoară fără probleme. Cadrele didactice sunt la toate orele“, a spus Carmen Ştefănescu, directorul adjunct al liceului.

Iata ca, cei de la Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova se solidarizeaza cu protestatarii din intrega tara.Este o forma de protest care nu afecteaza procesul de invatamant dar care arata faptul ca profesorii sunt alaturi de cei care, de o saptamana, isi exprima nemultumirea fata de actualul guvern si de presedintele tarii. Poate ca si celelalte scoli ar trebui sa procedeze in acelasi mod, ar fi un semn pentru cei care protesteaza in strada ca nu sunt singuri.Si, ar fi o incurajare pentru a nu se opri aceste proteste.Pentru ca revendicarile celor care protesteaza acum sunt, de fapt, revendicarile tuturor romanilor…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu