sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Ministerul Educatiei si coruptia...

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) alocă linia TelVerde 0800801100 (telefon gratuit) pentru facilitarea sesizării şi înregistrării în timp real a faptelor cu risc de vulnerabilitate la corupţie din sistemul naţional de învăţământ.

Obiectul activităţii operatorilor serviciului TelVerde îl reprezintă exclusiv înregistrarea fapteler care vizează riscuri de vulnerabilitate la corupţie sau denunţuri de fapte de corupţie din sistemul de educaţie. Informaţiile preluate vor fi prelucrate de Comisia de Etică a MECTS şi, de asemenea, vor fi puse de către respectiva comisie la dispoziţia Corpului de Control al ministrului sau a altor organisme abilitate prin lege.

Introducerea serviciului TelVerde este parte integrantă a proiectului „Prevenirea corupţiei în educaţie prin informare, formare şi responsabilizare", finanţat prin Fondul Social European - Programul Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii Administrative", având ca beneficiar Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei şi Universitatea Titu Maiorescu în calitate de parteneri.

Linia telefonică 0800801100 va fi disponibilă zilnic, de luni până vineri, între orele 9.00-19.00 (luni - joi), începând cu data de luni, 9 ianuarie 2012.

Nu este prima actiune de acest gen a ministerului, daca va mai amintiti si in perioada examenului de bacalaureat a existat asa ceva.Singura problema este ca aceasta linie de telefon sa nu ramana nefolosita.Ma intreb cum se va populariza acest numar de telefon, tinand cont de faptul ca pana acum el apare doar pe site-ul ministerului.

Si ar mai fi ceva de spus aici…Faptele de coruptie trebuiesc dovedite pentru ca ele tin de domeniul penalului, chiar nu vad cum printr-un simplu telefon cineva, chiar si vinovat poate fi acuzat de ceva.Coruptia este ceva foarte delicat daca tinem cont de faptul ca “Romania este o tara corupta, dar fara corupti”…Si daca tot este vorba despre coruptie si despre Ministerul Educatiei ma intreb cum s-a rezolvat in final ancheta în cazul fostului consilier al Ministrului Educaţiei, Melania Vergu,acuzata de catre ANI de incălcare a legii privind conflictul de interese cu privire la fondurile contractate de la Uniunea Europeană…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu