marți, 10 ianuarie 2012

O noua victima a lui Traian Basescu...Raed Arafat...

Proiectul Legii privind reorganizarea sistemului de sănătate a creat o primă controversă adevărată: cea legată de privatizarea sistemului naţional de urgenţă. Noutatea principală o constituie iniţiativa de a lăsa asistenţa medicală de urgenţă nu doar pe seama ambulanţei „de stat" şi a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), ci şi în sarcina firmelor private.Subsecretarul de stat Raed Arafat spune că banii vor conta mai mult decât viaţa oamenilor.

Noutatea din proiectul legii care a stârnit reacţii de opoziţie constă, de fapt, în împărţirea fondurilor publice alocate urgenţelor între stat şi privat. Potrivit notei de fundamentare a proiectului, singurul argument este introducerea unor furnizori omologaţi de Ministerul Sănătăţii, „în scopul diversificării surselor de finanţare şi a implementării principiilor de concurenţă reglementată. Subsecretarul de stat Raed Arafat, „ părintele SMURD şi al sistemului integrat de urgenţă din România, consideră periculoasă apariţia furnizorilor privaţi în această zonă. Argumentele sale sunt susţinute şi de Comisia de urgenţă a Ministerului Sănătăţii.

Preşedintele Traian Băsescu a intervenit în direct aseara la Realitatea TV, într-o emisiune la care participa şi subsecretarul de stat de la Sănătate, Raed Arafat, dând asigurări că sistemul de asistenţă medicală de urgenţă „nu va fi dat pe mâna unor golani". Intervenţia s-a transformat treptat într-o adevărată răfuială, şeful statului acuzându-l pe Arafat că minte în legătură cu noua lege, creând o adevărată "psihoză publică". În replică, astazi medicul si-a dat demisia.

Asadar, Raed Arafat, cel care a fost desemnat “omul anului” in anul 2006 si a fost premiat atunci de catre Traian Basescu isi da astazi demisia la presiunile actualului presedinte al Romaniei.

Raed Arafat este un exemplu de profesionalism si este trist ca un asemenea profesionist trebuie sa plece din aceasta functie.

In concluzie, Traian Basescu loveste din nou…Doar ca, si de data aceasta, victimele suntem noi…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu