joi, 26 ianuarie 2012

Emil Boc prelungeste codul portocaliu de vreme rea...

Codul portocaliu va fi prelungit joi şi după ora 18.00, deoarece condiţiile meteorologice vor continua să fie dificile, a anunţat Emil Boc astazi de dimineata.

Boc nu a precizat pe ce date se bazeaza cand a vorbit de prelungirea codului portocaliu, in conditiile in care meteorologii nu au facut inca nici o precizare in acest sens.

Fiind neincrezator in spusele premierului si nestiind daca acesta lucreaza si la INMH am intrat pe site-ul Institutului de Meteorologie www.inmh.ro, singura institutie care poate sa anunte oficial eventualele avertizari meteorologice.Doar ca pe acest site nu figureaza nici o prelungire a codului portocaliu de vreme rea anuntat inca de ieri.

Probabil ca Emil Boc a confundat institutia de prognoza a vremii cu propriul sau partid singurul element comun fiind insa doar culoarea portocalie.Sau poate ca Emil Boc s-a gandit ca ar fi bine sa dea el o lege, prin asumarea raspunderii, prin care sa prelungeasca vremea urata pentru a se opri protestele oamenilor din strada.

L-am vazut aseara la televizor pe Emil Boc la Comandamentul de Iarna de unde ne dadea asigurari ca toate persoanele aflate pe drumurile inzapezite vor fi preluate si duse la adaposturi.

Doar ca lucrurile nu au stat deloc asa, doar pe autostrada Bucuresti-Pitesti au ramas blocate pe timpul noptii sute de masini cu pasagerii in ele.Fara a le acorda cineva primul ajutor, fara a trece cineva din partea autoritatilor prin zona.

Si ar mai fi ceva de spus aici.Se stie faptul ca programul de dezapezire incepe in luna noiembrie si se termina in luna martie.In toata aceasta perioada, pe baza de contract, anumite firme portocalii sunt platite de la bugetul statului.Poate ca era cazul ca aceste firme sa isi faca datoria in aceste zile, tinand cont ca in aceasta iarna interventia lor efectiva va fi doar doar de 2-3 saptamani.Repet insa ce am spus mai sus…Firmele respective sunt platite toata iarna chiar daca numarul zilelor de interventie este extreme de mic…Poate ca ar fi cazul sa se faca o ancheta in acest sens pentru ca este inadmisibil ca dupa doar o zi de ninsoare consistenta intreaga tara sa fie paralizata…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu