miercuri, 4 ianuarie 2012

Viitoarea lege a Sănătății, aflată acum în dezbatere publică, ii dezavantajeaza pe studenti...


O noua lege a Sanatatii se afla acum in dezbatere publica.Este un alt fel de legea Educatiei, doar ca este raportata la sistemul sanitar.Evident ca cei de la PDL ne vor spune ca este o lege moderna care va salva sistemul sanitar de la colaps, doar ca este posibil ca in anumite zone aceasta lege sa provoace adevarate dezastre.

Sa exemplificam…

Prin noua lege, tinerii cu vârste între 18 și 26 de ani, elevi sau studenți care nu au venituri din muncă, sunt asigurați doar dacă măcar unul din părinți are asigurare de sănătate. Până acum, toți cei care intrau în această categorie erau automat asigurați.

Asadar, un student ai carui parinti nu au asigurare de sanatate va trebui ca pe timpul facultatii sa isi plateasca serviciile medicale.Lasand la o parte faptul ca acel student chiar nu are posibilitatea de a efectua aceasta plata ma intreb ce va face studentul respectiv daca va avea nevoie de o banala operatie de apendicita…Eu cred ca multi dintre studentii proveniti din mediul rural vor fi in situatia de mai sus pentru ca, la tara, oamenii nu au unde sa se angajeze, deci unde sa plateasca asigurarea de sanatate.Pot spune ca, intr-un fel este vorba de discriminarea acestor studenti care, in fond, nu au nici o vina pentru faptul ca parintii lor nu platesc asigurarile de sanatate.

In popor exista o vorba "Copiii platesc pentru greselile parintilor"…Cei de la PDL pare ca vor sa o puna in practica prin aceasta lege a Sanatatii…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

2 comentarii:

  1. Intreaga lege este menita sa creeze in Romania acea situatie nefericita de care Barack Obama incearca zadarnic sa-i scape pe americani. Acolo, nu mai putin de 45 de milioane de oameni NU AU ASIGURARE, deci nu pot beneficia de ingrijiri medicale decit minimal si in cazuri extreme. Asta viseaza PDL si pentru noi - sau mai exact contra noastra.

    RăspundețiȘtergere